Tämä suomalainen herkku hoikentaa vyötäröäsi

Sekä amerikkalaiset, norjalaiset että suomalaiset tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että hoikempaa vyötäröä halajavan kannattaa suunnata metsään herkuttelemaan.

Useiden tutkimusten mukaan marjoilla ja nimenomaan kotimaisilla marjoilla, on huomattavia positiivisia terveysvaikutuksia. Asiantuntijoiden mukaan supermarjaksi voi kutsua erityisesti mustikkaa, joka tutkimusten mukaan pienentää silminnähden vyötärönympärystä.

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen professori Raija Tahvosen mukaan vuonna 2011 tehty norjalainen mustikkatutkimus osoittaa herkullisten marjojen muun muassa parantava ikääntyneiden muistia ja silmien terveyttä. Vaikutukset ovat positiiviset myös vyötärölle.

– Kun testasimme lievästi ylipainoisia naisia, niin huomasimme että jo 100 grammaa mustikkaa tai tyrniä päivässä pienensi vyötärönympärystä selvästi, kertoi professori Raija Tahvonen keväällä 2011.

Samoilla linjoilla ovat myös amerikkalaistutkijat, joiden mukaan mustikat tuhoavat tehokkaasti ihmiseltä rasvakudosta. Amerikkalaistutkijoiden mukaan suuri annos mustikkaa päivässä voi vähentää rasvakudoksen muodostumista jopa 73 prosenttia, kun pienellä annoksellakin päästään 27 prosentin tuloksiin.

Mustikka on terveyspommi

Mustikoissa on runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä flavonoideja. Mustikat ovat myös hyviä C-vitamiinin, magnesiumin ja kalsiumin lähteitä. Mustikan flavonoidit ovat niin sanottuja antioksidantteja, joiden uskotaan olevan monella tavalla hyödyllisiä ihmisen terveydelle.

Flavonoidit muun muassa näyttävät ehkäisevän elimistön solujen hapettumisvaurioita. Laboratoriokokeissa antioksidanttien on todettu esimerkiksi hillitsevän mikrobien toimintaa, tulehdusreaktioita, veritulppia ja joidenkin syöpäkasvainten muodostumista.

Kokeile:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja