Tämä seikka Nuorten Leijonien otteluissa on herättänyt ihmetystä – huippukamppailuun uudet lähtökohdat: "Kaikille outo tilanne"

Kanadassa pelattavien jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kilpailujen ottelujen alkamisajat ovat herättäneet ihmetystä, kun Suomi on pelannut kolme alkusarjaotteluaan paikallista aikaa jo lounasaikaan kello 12.

–  Tämä on ollut kaikille outo tilanne. Tuskin kovin moni meistä on tällä kaudella pelannut yhtään ottelua tähän aikaan, hyökkääjä Jani Nyman tuumi Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Nuoret Leijonat hävisi maanantaina yllättäen jatkoajalla Sveitsille 2–3, mutta voitti sen jälkeen tiistaina Slovakian 5–2 ja torstaina Latvian 3–0.

Alkusarjan suurin kivi on käännettävänä uudenvuodenaattona, kun kello 17 paikallista aikaa vastassa on Yhdysvallat. Suomi hävisi MM-kilpailuja edeltäneen harjoitusottelun Yhdysvalloille 2–5.

Myöhäisemmän alkamisajan myötä päivärytmi muuttuu esimerkiksi ruokailujen osalta. Jääkiekkoliiton mukaan edellisten pelipäivien aamutunnit ovat olleet tiukat, kun kello 7.30 nautittua aamiaista on seurannut reippailu raikkaassa talvisäässä ja pelipäivän pasta jo ennen kello 9.30 alkanutta pelipalaveria.

–  Tuo on ollut vähän haastavaa, mutta hyvin porukka on sen hoitanut. Nyt kun ottelut alkavat myöhemmin, pystyy tankkaamaan paremmin läpi päivän ja halutessaan nukkua päiväunetkin. On hyvä, että pelit siirtyvät nyt myöhäisemmäksi, pisteet 2+1 saalistanut Nyman sanoi.

Nuoret Leijonat kohtaa Yhdysvallat kello 23 Suomen aikaa Monctonissa. B-lohkoa tahkoavan Suomen pudotuspelipaikka on jo varma, mutta puolivälierän vastustaja, pelipaikkakunta ja ottelun alkamisaika selviävät vasta uudenvuodenaaton edetessä. A-lohko, kaksi puolivälierää, välierät ja mitalipelit pelataan Halifaxissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja