"Tämä on pelastus" – Ilveksellä suunnitelmat valmiina uuteen katsomolinjaukseen

Urheilutapahtumien katsomorajoituksiin on tulossa merkittäviä helpotuksia – näin tamperelaisseura reagoi uutiseen 5:22
Urheilutapahtumien katsomorajoituksiin on tulossa merkittäviä helpotuksia – näin Ilves reagoi uutiseen.

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan Tampereen Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola huokaisee helpotuksesta, kun hallitus on muuttamassa ulkona järjestettävien urheilutapahtumien katsomorajoituksia.

MTV:n saamien tietojen mukaan hallitus on tällä viikolla tekemässä linjauksen, jonka mukaan katsomot voidaan jatkossa jakaa useampaan alle 500 hengen lohkoon. Tämä mahdollistaa suuremmat yleisömäärät.

Aluehallintoviraston (AVI) tämänhetkinen ohjeistus on ankarampi: julkisissa kokoontumisissa urheilutapahtumat mukaan lukien on toistaiseksi rajattu osallistujamäärä 500 henkeen koronavirustartuntojen rajoittamiseksi.

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola sanoo suoraan, että uusi linjaus on "pelastus".

– Se on pelastus varmasti monelle seuralle. Kyllähän tätä hommaa katsojille tehdään. Jos se mahdollistaa useamman tuhannen katsojan sisäänoton, kyllä se on pelastus, Erola kommentoi MTV Uutiset Livessä.

"Hyvät suunnitelmat pohjalla"

Veikkausliigan kärkiseuroihin viime vuosina lukeutunut Ilves on suunnitellut ottelunsa pelattavaksi Tammelassa tai Ratinassa. Erolan mukaan varsinkin Ratinassa isomman katsomon jakaminen lohkoihin on helppoa, kun katsomon eri osat muodostavat jo itsessään pienempiä lohkoja, joissa on omat sisääntuloväylät.

– Teimme mielessämme jo aikoinaan suunnitelman AVIa varten, miten saamme ihmiset porrastetusti ja turvallisesti eri katsomonosiin eri sisääntuloporteista. Voisimme hyödyntää tätä samaa suunnitelmaa varmasti siinä.

– Kysymys tietenkin kuuluu, tarvitseeko sellaisia suunnitelmia enää hyväksyttää AVIlla vai tehdäänkö tämä omaa harkinnan varaa käyttäen. Meillä on hyvät suunnitelmat on pohjalla ja lipunmyyntikoneistomme taipuu nopeasti erilaisiin ratkaisuihin. 

Muitakin kysymyksiä on vielä ilmassa.

– Se on vielä kysymysmerkki, voiko esimerkiksi Ratinassa 4 000–5 000 katsojaa vetävän pääkatsomon jakaa useampaan pienempään lohkoon. 

Myyntipisteitä ja henkilökuntaa lisää

Vaikka yleisöä on pääsemässä runsaamminkin paikalle, Erola pohtii, että normaaliolosuhteiden kaltaisille tuotoille ei tulla kuitenkaan pääsemään, koska henkilökuntaa tarvitaan paikalle enemmän töihin.

– Myyntipisteitä pitää lisätä. Järjestysmiehiä ja muuta tällaista henkilökuntaa tarvitaan opastamaan väkeä. Henkilöstön määrä kasvaa, mutta se on silti tuottavampaa toimintaa kuin nykyisellään, että saataisiin ottaa katsojia vähän yli 400 tai ei otettaisi ollenkaan.

Huomenna keskiviikkona Ilves kohtaa Tammelassa harjoitusottelussa SJK:n.

– Tällä hetkellä myymme Tammelassa lippuja personoituihin sisääntuloaukkoihin. Yhdestä portista tulee vain tietty määrä henkilöitä sisälle, Erola kertoo.

Veikkausliigan kausi käynnistyy 1.7. Ilves kohtaa tuolloin kotonaan IFK Mariehamnin.

Lue myös:

    Uusimmat