Tämä on jo taidetta! Taiteilija aikoo soittaa Toton Africaa erämaassa 55 miljoonan vuoden ajan

0:33
Kajaanilainen pariskunta piirtää taideteoksia kuntoilusovelluksella

Taiteilija Max Siedentopfin teoksessa mp3-soitin soittaa Toton Africaa niin kauan kuin akkua piisaa taiteilijan haaveen mukaan jopa 55 miljoonan vuoden ajan.

"It's gonna take a lot to take me away from you / there's nothing that a hundred men or more could ever do / I bless the rains down in Africa / Gonna take some time to do the things we never had…"

Kuulitko sen jo mielessäsi laulettuna? Ei ihme: vuonna 1982 ilmestynyt Toto-yhtyeen kappale Africa oli vuonna 2017 YouTube-palvelun kuunnelluin kappale. Suoratoistopalvelu Spotifyssa sitä on kuunneltu yli 480 miljoonaa kertaa. Vertailun vuoksi: Toton seuraavaksi suosituinta kappaletta, Hold the Line, on kuunneltu "vain" 157 miljoonaa kertaa.

Hitti saa nyt lisäpotkua maailmanvalloitukseensa, mikäli erään namibialaistaiteilijan kunnianhimoinen visio toteutuu, kertoo BBC.

Soitin ja kuusi kaiutinta soivat aavikolla "iäisyyden"

Taiteilija Max Siedentopfin teoksessa mp3-soitin soittaa Toton Africaa toistuvasti aina uudelleen. 27-vuotias taiteilija on asettanut soittimen Namibian aavikolle; sitä ympäröi kuusi kaiutinta, josta hittikappale kaikuu uudelleen ja uudelleen.

Siedentopfin toive on, että laulu raikaisi erämaassa ainakin 55 miljoonan vuoden ajan: soittimessa on aurinkoenergialla toimiva akku, joka latautuu itsekseen. Taiteilijan mukaan Toto voisi siis ilahduttaa erämaan asukkeja "kaiken iäisyyden ajan".

– Suurin osa installaation osista valittiin, koska ne ovat niin kestäviä kuin mahdollista, mutta olen varma, että aavikon karut olot ahmaisevat installaation lopulta, Siedentopf kuvaa.

Kaikki eivät innostu Africasta

Siedentopf ei ole kertonut teoksen tarkkaa sijaintia.

Vaikka Africa on kappaleena hitti, kaikkia se ei miellytä. Siedentopf ei kritiikistä lannistu.

– Osa (namibialaisista) rakastaa sitä, ja jotkut sanovat, että se on mahdollisesti huonoin ääni-installaatio koskaan. Minusta se on mahtava kohteliaisuus.

Lähteet: BBC.com, Genius

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja