Tämä naantalilaisen hevostallin pariskunnasta tiedetään – TS: Nainen painosti alaikäisiä tyttöjä seksiin miehensä kanssa

2:30
Kaksi ihmistä on pidätetty naantalilaisen hevostallin rikosepäilyihin liittyen – tältä alueella näyttää.

Nelikymppisen pariskunnan taustalta ei löydy rikoksia, mutta velkomusasioita löytyy kummankin nimistä. Poliisin pidättämät mies ja nainen ovat olleet paikallisia eläinsuojeluaktiiveja.

Naantalissa sijaitseva hevostalli on viime päivinä joutunut kohun keskiöön. Turun Sanomat paljasti maanantaisessa uutisessaan, että tallin toiminta-aikana vähintään kymmeniä 12–20-vuotiaita tyttöjä on joutunut eriasteisten seksuaalisten tekojen kohteiksi tallilla.

TS:n mukaan tytöillä on myös teetetty raskasta pakkotyötä ja omistajat ovat vaatineet heitä näännyttämään ja lyömään tallin hevosia.

Poliisi vahvisti keskiviikkoisessa tiedotteessaan pidättäneensä pariskunnan ja saaneen alustavissa selvityksissään esiin “selkeitä viitteitä törkeistä seksuaalirikoksista."

Sekä TS:n uutisoinnin että poliisin mukaan uhrit ovat pelänneet pariskuntaa ja vaienneet kohtelustaan.

Pidätetty nainen on 41-vuotias ja mies 45-vuotias. Osoitetietojen mukaan he asuvat samassa paikassa, kuin rikosepäilyjen kohteena oleva talli sijaitsee.

Heidät otettiin kiinni tiistaisen kotietsinnän yhteydessä.

Talli naisen nimissä

Kummankaan taustalta ei kotipaikkakuntansa käräjäoikeudesta löydy rikostaustaa, mutta kummankin nimiltä löytyy velkomusasioista. Heihin on siis kohdistettu perintätoimenpiteitä. 

Tallin yritystiedot on rekisteröity ainoastaan naisen nimiin. Hän on perustanut toiminimensä vuonna 2011, lähes tarkalleen kymmenen vuotta sitten.

Tallin toimialakuvauksessa mainitaan tallipaikan ja karsinapaikkojen vuokraus, hevosten täyshoito, hevosten ja muiden hevoseläinten hoito ja kasvatus.

Yrityksellä on maksuhäiriömerkintä noin tuhannen euron summasta.

Palkittuja eläinsuojeluaktiiveja 

Sosiaalisen median tilien perusteella pariskunta ei ole naimisissa. Heidän profiiliensa kuvista löytyy runsaasti eläin- ja eläinsuojeluteemaisia kuvia. 

Pariskunta on ollut aktiivisesti mukana Turun Eläinsuojeluyhdistys Tesyn toiminnassa, ja myös tallikiinteistö on yhdistyksen omistama. Talli on Tesyn mukaan toiminut kyseisellä tilalla vuodesta 2014 lähtien.

Turun Sanomat luonnehtii tallin puitteita ränsistyneiksi.

Joulukuussa 2019 yhdistys palkitsi pariskunnan vapaaehtoiseen eläinpelastusautoon liittyvästä toiminnasta. Facebook-kommenttien perusteella heidän toimintansa on saanut runsaasti ihailua ja kehua eläinsuojelupiiriläisten keskuudessa.

Tesy ilmoitti tänään lopettavansa yhteistyön tallin kanssa rikosepäilyjen tultua julki.

TS: Nainen kannusti seksiin

Turun Sanomien mukaan pariskunta rakensi tallilla käyneistä lapsista ja nuorista ympärilleen sisäpiirin, johon he poimivat aina 2-4 tyttöä kerrallaan. Lehden selvitysten mukaan pari hankki alaikäisille suosikeilleen myös tupakkaa ja alkoholia.

Lisäksi TS kertoo, että nainen kannusti lukuisia kertoja eri tyttöjä, myös alaikäisiä, seksuaaliseen kanssakäymiseen miehensä kanssa.

Poliisi kehottaa kaikkia kyseisessä asiassa rikoksen uhriksi joutuneita henkilöitä olemaan yhteydessä poliisiin, vaikka epäillystä rikoksesta olisi kulunut reilustikin aikaa.

Poliisiin voi olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja