Poliisi pyytää havaintoja mahdollisista rikoksista naantalilaisella hevostallilla – TS: Turun eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa käytetty hyväksi jopa kymmeniä tyttöjä

Lounais-Suomen poliisi pyytää yleisöhavaintoja naantalilaisella hevostallilla mahdollisesti tapahtuneista rikoksista. Turun Sanomien mukaan Turun eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa Naantalissa on käytetty hyväksi jopa kymmeniä heppatyttöjä.

Lounais-Suomen poliisi kertoo saaneensa muutaman rikosilmoituksen, jotka liittyvät hevostalliin julkisuudessa liitettyihin epäilyihin. 

– Uutisoinnin myötä poliisille on tullut useita yhteydenottoja, joita selvitetään, poliisi toteaa tviitissään.

Rikoskomisario Petri Lamppu kertoo MTV Uutisille poliisin saaneen viime ja tällä viikolla kaikkiaan neljä tapaukseen liittyvää rikosilmoitusta. Niiden sisältöä hän ei avaa, koska asianomistajia ei ole vielä päästy kuulemaan.

Myös rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan edetessä.

– Siellä on nyt eri tason rikosepäilyjä, uhkaamista ja kunniaan liittyviä rikosnimikkeitä, mutta koska tutkinta on vasta aluillaan, niitä ei voi avata tarkemmin.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä olemaan yhteydessä poliisiin sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Tyttöjä pakotettu näännyttämään ja lyömään hevosia

Turun Sanomien mukaan eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi on joutunut tallin toiminta-aikana vähintään kymmeniä 12–20-vuotiaita tyttöjä. 

Tallinpitäjät ovat teettäneet tytöillä myös raskasta pakkotyötä ja vaatineet heitä näännyttämään ja lyömään hevosia. 

Lasten ja nuorten kokema jatkuva väkivallan uhka ja pelko ovat lehden mukaan pitäneet tapahtumat piilossa. 

Toiminta Turun eläinsuojeluyhdistyksen omistamissa tiloissa on jatkunut näihin päiviin saakka.

Tallinpitäjät ovat Turun Sanomien tietojen mukaan yhdistyksen aktiivijäseniä.

Hevostalli on toiminut Naantalissa kymmenen vuotta.

TESY: Törkeitä valheita

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry TESY vastaa Turun Sanomien kirjoitukseen Facebook-päivityksessään.

– Juttu koostuu pääosin törkeistä valheista, eikä lehti jättänyt juttua julkaisematta, vaikka yritimme valottaa lehdelle jutussa esitettyjen, perättömien syytösten taustoja ja motiiveja. Vastaamme jutussa esitettyihin valheellisiin väitteisiin mitä pikimmin, TESY kirjoittaa.

Juttua on täydennetty 25.5.2021 TESYn kommenteilla kello 14.14 ja poliisin tiedoilla kello 14.32.

Lue myös:

    Uusimmat