Tämä muusikko on lukuisten suomalaisten hittien takana – muistatko vielä Kuningasidean herkkä-äänisen Väinön?

5:06
Väinö Wallenius, Juno ja Leo Stillman perustivat yhdessä bändin – katso kolmikon yhteishaastattelu

Kuningasidea-yhtyeestä tuttu Väinö Wallenius on tuottanut ja kirjoittanut lukuisia suomalaisia menestyskappaleita, mutta nyt hän hyppää pitkästä aikaa julkisuuteen uuden Kuohu-yhtyeen solistina. 

Muusikot Leo StillmanJuno sekä Väinö Wallenius löivät vuonna 2020 hynttyyt yhteen ja päättivät perustaa yhdessä bändin. Lopulta heillä on käsissään Kuohu-niminen trio, jonka ensimmäinen single Kevyet kullat julkaistiin perjantaina 22. tammikuuta. 

Stillman sekä Juno ovat työstäneet vahvasti omia sooloprojektejaan viime vuosien ajan ja Wallenius sen sijaan on monille tuttu Kuningasidea-yhtyeestä, jonka solistina hän on toiminut. Kuningasidea teki läpimurtonsa vuonna 2012 kappaleellaan Enemmän duoo ku sooloo, mutta viime vuosina yhtye on viettänyt enemmän tai vähemmän hiljaiseloa. Viime vuosien aikana Wallenius on itse viihtynyt enemmän artistien taustalla kuin itse julkisuudessa, toimien tuottajana ja kirjoittajana lukuisille suomalaisille muusikoille. Wallenius onkin ollut todella merkittävässä roolissa monien suomalaisten menestyskappaleiden takana. 

Nyt astuminen itse lavalle artistiksi jännittää Walleniusta hieman. Hän on lapsuudenystäviä Stillmanin kanssa, joka itse asiassa kertoo puolestaan olevansa yksi Kuningasidean epävirallisista jäsenistä. Juno tuo oman lisänsä lapsuudenystävien pariin räpeillään ja näkemyksellään. Kolmikko tekee Kuohu-yhtyeen kappaleet yhdessä ja jokainen tuo niihin oman äänensä – kirjaimellisesti. 

Katso yllä olevalta videolta, mitä kuuluu Kuningasidealle ja minkä huippubiisien tekijänä Väinö Wallenius on muun muassa toiminut!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja