Tämä keksintö voi ratkaista sähköautoilun ongelmat

Springwise.com-julkaisun mukaan Englantiin on suunnitteilla oma ajokaista sähköautoille, joka lataisi autoja niiden ollessa liikkeellä. Tämä mahdollistaisi sähköautojen kulkemisen pitkiäkin matkoja ilman pysähdyksiä.

Tekniikka pohjautuu ajokaistaan asennettuun sähkömagneettikenttään, eli induktiolataukseen. Lähteen mukaan Englannin hallitus on antanut määräahoja tekniikan testaamiselle suljetulla alueella. Testaus alkaa tämän vuoden lopulla.

Onnistuessaan induktiolataus voitaisiin asentaa tärkeille pääväylille ja isoille moottoriteille. Vastaavanlainen tekniikka on käytössä jo Etelä-Koreassa, tosin vain busseille.

Induktiolatauksen puolesta puhuu myös se, että useammat autovalmistajat kehittävät tekniikkaa yhteistyössä. Esimerkiksi hiljattain Teknavin ulkomailla ajama Volkswagen Passat GTE oli varustettu kyseisellä induktiolataustekniikalla. Malli oli tosin vasta prototyyppi. Auto oli mahdollista ladata vain paikallaan ollessaan.

Oman haasteensa tekniikalle luo varmasti myös muuttuvat sääolosuhteet ja sähkön käytön veloitus. Joka tapauksessa idea kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.

Lue myös:

    Uusimmat