Tämä keksintö näyttää munan ja helikopterin yhdistelmältä, mutta on jotain ihan muuta

Slovakialainen arkkitehtitoimisto on kehittänyt mielenkiintoisen asumisratkaisun, jonka luvataan tarjoavan modernin asumisen mukavuudet minikoossa vaikka keskellä erämaata.  

Bratislavassa sijaitsevan Nice Architects -toimiston kehittämä Ecocapsule on minikokoinen liikuteltava talo, joka tarjoaa nykyaikaiset mukavuudet omavaraisesti paikasta ja sähköverkoista riippumatta.

Reilun neljän metrin pituinen ja yli kahden metrin levyinen Ecocapsule tuottaa virtaa integroidun tuuliturbiinin ja aurinkokennojen avulla. Saatu energia varastoidaan akkuun, jonka kapasiteetti on 9744 Wh.

Soikea muotokieli ja maston varassa ylös nostettu tuuliturbiini saavat asumuksen näyttämään kananmunan ja helikopterin yhdistelmältä.

Nice Architects yrityksestä kerrotaan MTV Uutisille, että miniasuntoa voidaan käyttää sen omavaraisuuden takia monissa erilaisissa käyttökohteissa ja etäisissä paikoissa.

Ecocapsulessa pystyy majoittumaan kaksi aikuista. Se sisältää sängyn, WC-tilat suihkulla, ja pienen keittiön juoksevalla vedellä. Ecocapsule ei tarvitse ulkopuolista energiaa, joten sen kanssa voi majoittua vaikka erämaassa. Silti se tarjoaa mm. lämpimän veden ja keittiössä voi myös kuumentaa ruuan.

Ecocapsule-omavarainen miniasunto
Ecocapsulen sisätilat vaikuttavat viihtyisiltä ja vaaleat pinnat luovat avaruuden tuntua.

Pyöreän muotokielen ansiosta Ecocapsule kykenee keräämään sadevettä ja pinnalle muodostuvaa kastetta käyttöönsä. Vesisuodattimien luvataan mahdollistavan monipuolisesti veden käyttämisen.

Ecocapsule voidaan kuljettaa paikalleen peräkärryllä, ilmateitse tai vaikkapa kuormajuhtien avulla. Kuljetusta ajatellen kannattaa kuitenkin huomioida, että asumus painaa noin 1500 kiloa.

MTV Uutiset tiedusteli suunnittelijoilta, miten minitalot pärjäävät kylmissä oloissa, kuten Suomen talvessa.

Yrityksestä kerrotaan, että Ecocapsule on suunniteltu kaikki mukavuudet sisältäväksi taloksi. Siinä on paksut eristeet ja lämmitysjärjestelmä, joten sen pitäisi pysyä lämpimänä tavallisen talon tavoin.

Ecocapsulet tulevat myyntiin ensi vuonna. Hinnasta ei ole vielä tietoa, mutta yrityksen mukaan kiinnostus on ollut jo ennakkoon vahvaa. Alustavasti asumuksia on tilattu ennakkoon 1500 kappaletta.

Mitä mieltä olet: Onko Ecocapsulella mahdollisuuksia nousta hittituotteeksi joustavaa majoitusmahdollisuutta etsivien keskuudessa?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja