Tämä kehitysapu menee konkreettisesti perille!

Oili Wuolteen ja Seppo Ainamon perustama Zimbabwen Aids-orvot ry tekee ruohonjuuritason hyväntekeväisyystyötä Afrikassa. Kummit ovat tervetulleita seuraamaan paikan päälle, mihin heidän varansa konkreettisesti menevät.

- Yhdistyksen perimmäinen tavoite on kasvattaa afrikkalaisten orpolasten inhimillistä pääomaa ja sitä kautta antaa eväät hyvään elämään. Toiminta perustuu pitkäjänteiseen auttamiseen lasten omassa ympäristössä turvaamalla heidän yleinen hyvinvointinsa ja koulunkäyntinsä, erityisesti tyttöjen koulutus. Heidän osuutensa on vajaat 65 prosenttia.

- Tukiohjelma keskittyy peruskoulun käynnin turvaamiseen, sillä koulutus kuuluu perusoikeuksiin lapsille ja peruskoulutus on avain ihmsiarvoiseen elämään.

- Kaikki lapset asuvat Zimbabwen pääkaupunki Hararen köyhässä kaupunginosassa nimeltään Dzivarasekwa. Lapset ovat joko täysorpoja tai menettäneet vähintään yhden vanhemmistaan. Perheet ovat erittäin köyhiä.

- Vuoden 2010 aikana yhdistyksen antamalla tuella on tarkoitus pitää peruskoulussa tänä vuonna noin 400 lasta ja jatko-opinnoissa enintään 10 opiskelijaa. Nyt I lukukauden alussa tuettavien lasten lukumäärä on 405. Kummittomien lasten määrä on tällä hetkellä 40.

- Kokonaismäärä pyritään pitämään niin alhaisena, että toiminnan vastuuhenkilöt tuntevat jokaisen lapsen kotiolot, koulumenestyksen ja henkiset ominaisuudet. Jokaisesta lapsesta ylläpidetään tietosivua ja valokuvia.

- Lasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin kulut maksetaan suoraan, eikä rahaa anneta lapsille asti huoltajille. Tuen piirissä oleville lapsille järjestetään myös urheilu-, kulttuuri- ja taidekasvatusta. Yhdistys ylläpitää kotinsa menettäneitä orpolapsia varten suojakotia, jossa asuu tällä hetkellä 29 lasta ja täysipäiväinen emännöitsijä.

- Yhdistyksellä on meneillään myös toimintakeskushanke. Tavoitteena on koota kaikki toiminnot yhteen paikkaan. Tällä hetkellä toimintakeskuksesta löytyy muun muassa keittiö, ruokasali, atk-luokka, pallokenttä, porakaivo ja vesisäiliöt sekä keittiöpuutarha.

- Yhdistyksen tuella on aloitettu lisäksi metsänistutusohjelma ja ympäristökasvatus.

- Yhdistys rahoittaa toimintansa jäsenmaksuilla, kummimaksuilla, muilla avustuksilla ja lahjoituksilla sekä saamallaan hanketuella Suomen valtion kehitysyhteistyövaroista. Vuoden 2011 toiminnallinen budjetti on 240 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja