Tämä Halla-ahon kommentti MTV:n Uutisextrassa maaseudulla asuvien ketkuttelusta pöyristytti keskustalaisia – katso video!

0:52
Tämä Halla-ahon kommentti aiheutti kritiikkivyöryn keskustalaisten kesken – katso video!

MTV:n Uutisextrassa eilen vieraillut Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on saanut Keskustaa koskevilla kommenteillaan aikaan myrskyn. Muun muassa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen arvostelee Halla-ahon kommentteja. 

Halla-aho arvosteli haastattelussa voimakkasti Keskustaa, joka hänen mielestään todellisuudessa toimii maaseudun etua vastaan.

– Me uskomme vakaasti, että maaseudulla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään, eikä ketkutella kepulaisella tukipolitiikalla. Kepu ajaa tosiasiallisella politiikallaan ajaa maaseudun elinvoimaa alas ja sen jälkeen esiityy tukihanan valvojana: Äänestäkää keskustaa, tai muuten tukiaiset loppuvat, Halla-aho maalaili.

Halla-ahon kommentit kirvoittivat vastauksen Keskustalta. Kurvinen luonnehti Twitterissä Halla-ahon kommentteja surullisiksi. Hän tosin löysi kommenteista jotain hyvääkin. 

– Äänestäjien kuluttajansuojalle hyvä, kun tulee esiin.

Kurvinen myös kutsui Halla-ahoa sarkastisesti “Helsingin tulevaksi pormestariksi”. Halla-aho on Perussuomalaisten pormestariehdokas Helsingissä ensi keväänä. Puolueella ei kuitenkaan uskota olevan suurta mahdollisuutta nousta kuntavaaleissa Helsingin suurimmaksi puolueeksi, mitä pormestarin paikan saaminen käytännössä edellyttää.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) puolestaan kutsui Perussuomalaisia twitterissä “maaseutua vihaavaksi Helsinki-keskeiseksi puolueeksi” ja ihmetteli, että kuka puoluetta äänestäisi muualla kuin Helsingissä.

Perussuomalaiset pyrkii ensi keväänä ohittamaan Keskustan useissa kunnissa. Puolueen linja on kuitenkin ainakin paikoin kaukana Keskustasta. Perussuomalaiset vastustaa muun muassa EU:n budjettia ja koronatukipakettia. 

Halla-aho arvosteli Uutisextrassa myös hallituksen linjaa koronaviruksen torjunnassa. Halla-ahon mielestä hallitus pelkää virheitä ja kritiikkiä, ja siirtää sen takia vastuun koronaviruksen torjunnasta alueille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja