Tämä ei ole vitsi: Tässä tulee upouusi "Moskvitsi" – uutuutena varuste, jota Ladastakaan ei enää löydy

Mosset ovat palanneet tuotantoon Venäjällä 0:25
Mosset ovat palanneet tuotantoon Venäjällä. Katso videolta, miltä kompakti katumaasturi Moskvitsh 3 näyttää.

Legendaarinen itäauto Moskvitsh on palannut tuotantoon kahden vuosikymmenen tauon jälkeen.

Moskvitsh-merkkisten autojen tuotanto on käynnistynyt Moskovan liepeillä. Autojen myynti aloitettiin jo alkuvuodesta, ja ensimmäiset uudet Mosset rullasivat tuotantolinjalta viimein keskiviikkona 23. marraskuuta. Tuotantokumppanina toimii kuorma-autovalmistaja Kamaz.

Katumaasturimallinen Moskvitsh 3 ei ole venäläisten oman tuotekehityksen tulosta, vaan kyseessä on uudellenbrändätty kiinalainen JAC JS4, jota myydään Kiinassa myös nimellä Sehol X4.

Mosse saa muiden vähän nykyaikaisempien ominaisuuksien ohella myös lukkiutumattomat ABS-jarrut, joita ei tällä hetkellä ole tarjolla esimerkiksi Ladaan. Auto on varustettu myös kevytmetallivanteilla, LED-päiväajovaloilla ja kojelaudasta löytyy kosketusnäyttö.

Auto on niin ulkoisesti kuin teknisestikin itse asiassa kohtuullisen moderni, vaikka myynnissä onkin toistaiseksi vain bensamalleja.

Perusversion konepellin alta löytyy 1,6-litrainen kone, josta otetaan irti 109 hevosvoimaa. Tehokkaammassa mallissa on 1,5-litrainen bensaturbo, joka tarjoilee lähes 150 heppaa. Kumpikin versio on etuvetoinen. Valikoimaan on myöhemmin tulossa myös täyssähköinen malli 400 kilometrin toimintamatkalla.

Uusia Mosseja on tarkoitus valmistaa 600 kappaletta vielä loppuvuoden aikana. Autot kasataan Renaultin hylkäämässä tehtaassa. Ranskalaisvalmistaja – monien muiden ohella – vetäytyi Venäjältä maan hyökättyä Ukrainaan viime helmikuussa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat