Mainos

Talvivaaran esitutkinta: Ympäristöpäällikkö varoitti vesistöjen pilaamisesta

Talvivaaran silloinen ympäristöpäällikkö kertoi kuulusteluissa ilmoittaneensa kaivoksen johtajalle Lassi Lammassaarelle kohonneista sulfaatti- ja typpiarvoista loppuvuodesta 2009 ja myöhemmin useita kertoja. Asia ilmenee poliisin esitutkinnasta.  

Arvoista on keskusteltu sekä sähköpostitse että johtoryhmän kokouksissa. Asiaa ei kuitenkaan kirjattu osastopäälliköiden palavereissa pöytäkirjoihin ennen kuin vuonna 2011.  

Ympäristöpäällikön mukaan kaivoksen johtajan vastaus oli, ettei Talvivaaralla ole velvoitteita sulfaatin tai typen osalta.  

-Lisäksi Lassi sanoi minulle johtoryhmän kuullen, että laitetaanko kaivos kiinni ja 400 työntekijää kortistoon. Vastasin, että laitetaan kiinni ja laitetaan kortistoon. Meillä ei ole lupaa pilata vesistöjä, ympäristöpäällikkö sanoo kuulusteluissa.  

Lammassaari kyseenalaistaa ympäristöpäällikön kertoman kuulusteluissa. Hän kysyy, miksei asiaa olisi kirjattu pöytäkirjaan, jos se kerran oli ollut esillä.  

-Pöytäkirjaa ovat pitäneet eri henkilöt, ja jos asia olisi ollut useasti esillä, olettaisin, että se olisi kirjattu pöytäkirjaan, Lammassaari sanoo.  
Ympäristöpäällikkö sanoo kuulusteluissa olleensa päästöarvoista yhteyksissä enimmäkseen Lammassaaren, ei niinkään toimitusjohtaja Pekka Perän kanssa.  

-Olen kyllä toimittanut joitain asiakirjoja myös Perälle, mutta hän ei koskaan vastannut näihin viesteihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.