Talvimyrsky velloo Suomen yllä – tuulet ovat nyt heikentyneet, mutta sade jatkuu: "Vesistöjen pinnat saattavat nousta tulvarajalle asti"

Lumimyrsky iskee tänään, mutta minne? Pekka Pouta kertoo lähipäivien sään 5:27

Ruotsista saapunut kunnon talvimyrsky levittäytyi tänään Suomen ylle. Kovimmat tuulilukemat mitattiin Kaskisissa, jossa voimakkain havaittu puuska oli peräti 30,6 m/s. Nyt kovimmat tuulet ovat väistyneet Suomen yltä, mutta sateita tulee edelleen runsaasti.

Matalapaineen myötä tuulet voimistuivat iltapäivällä ja alkuillasta jopa myrskylukemiin. Lämpötilat lauhtuivat ja taivaalta sataoi lunta, räntää ja vettä.

– Tuulet ovat nyt heikentyneet, mutta sateita tulee edelleen runsaasti. Vesistöjen pinnat saattavat nousta tulvarajalle asti, varoittelee Forecan meteorologi Aleksi Jokela.

Tällä hetkellä tuuli puhaltaa kovimmillaan maa-alueilla noin 10 m/s.

MTV Uutiset on tänään seurannut myrskyn etenemistä tässä jutussa.

Klo 22:44 Tuulet ovat heikentyneet, mutta mahdollisista tulvista varoitellaan.

Klo 21:12 Foreca kertoo, että Pohjois-Suomessa on viimeisen vuorokauden aikana satanut 10-15 cm lumipeitettä vastaava sademäärä. Lapissa lumipeitteen paksuus on nyt laajoilla alueilla yli puoli metriä.

Klo 16:58 Pahimmat tuulet ovat jo väistyneet meren yltä, mutta maalla tuuli on yhä koko maassa puuskaista.

Klo 16:28 Foreca kertoo, että kovimmat tuulilukemat mitattiin tänään Kaskisissa, jossa keskituuli puhalsi 25 m/s ja voimakkain havaittu puuska peräti 30,6 m/s.

Klo 15.00 Oulun hätäkeskus tiedotti kello 15 aikaan, että kova, puuskittainen tuuli on levittänyt turveaumapaloa Lumian turvetuotantoalueella Ranualla. Toistaiseksi ei ole tietoa, miten palo syttyi.

Lue myös:

    Uusimmat