Talvimyrsky velloo Suomen yllä – tuulet ovat nyt heikentyneet, mutta sade jatkuu: "Vesistöjen pinnat saattavat nousta tulvarajalle asti"

5:27

Ruotsista saapunut kunnon talvimyrsky levittäytyi tänään Suomen ylle. Kovimmat tuulilukemat mitattiin Kaskisissa, jossa voimakkain havaittu puuska oli peräti 30,6 m/s. Nyt kovimmat tuulet ovat väistyneet Suomen yltä, mutta sateita tulee edelleen runsaasti.

Matalapaineen myötä tuulet voimistuivat iltapäivällä ja alkuillasta jopa myrskylukemiin. Lämpötilat lauhtuivat ja taivaalta sataoi lunta, räntää ja vettä.

– Tuulet ovat nyt heikentyneet, mutta sateita tulee edelleen runsaasti. Vesistöjen pinnat saattavat nousta tulvarajalle asti, varoittelee Forecan meteorologi Aleksi Jokela.

Tällä hetkellä tuuli puhaltaa kovimmillaan maa-alueilla noin 10 m/s.

MTV Uutiset on tänään seurannut myrskyn etenemistä tässä jutussa.

Klo 22:44 Tuulet ovat heikentyneet, mutta mahdollisista tulvista varoitellaan.

Klo 21:12 Foreca kertoo, että Pohjois-Suomessa on viimeisen vuorokauden aikana satanut 10-15 cm lumipeitettä vastaava sademäärä. Lapissa lumipeitteen paksuus on nyt laajoilla alueilla yli puoli metriä.

Klo 16:58 Pahimmat tuulet ovat jo väistyneet meren yltä, mutta maalla tuuli on yhä koko maassa puuskaista.

Klo 16:28 Foreca kertoo, että kovimmat tuulilukemat mitattiin tänään Kaskisissa, jossa keskituuli puhalsi 25 m/s ja voimakkain havaittu puuska peräti 30,6 m/s.

Klo 15.00 Oulun hätäkeskus tiedotti kello 15 aikaan, että kova, puuskittainen tuuli on levittänyt turveaumapaloa Lumian turvetuotantoalueella Ranualla. Toistaiseksi ei ole tietoa, miten palo syttyi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja