Talven laukkumuoti palaa klassisuuteen – poimi suosikkisi

Talven laukuissa palataan klassisiin muotoihin. Värivalinnat saattavat olla yllättäviä, mutta muuten laukuissa suositaan toimivuutta ja aikaa kestäviä materiaaleja.

Laskusuhdanteessa panostetaan aikaa kestäviin tuotteisiin. Trendi näkyy myös syksyn ja talven laukuissa: Tämän hetken laukkutrendejä ovat klassisuus ja pelkistetyt muodot. Hyvä materiaali takaa laukun kestävyyden. Parhaimmillaan laukku on koko loppuelämän ostos.

Syksyn ja talven 2013 laukuissa nähdään perinteisiä värejä kuten mustaa ja ruskeaa, mutta myös kirkkaampia värikokeiluja. Laukuissa ei kuitenkaan ole mukana tilpehööriä ja radikaalia kokeilevuutta, vaan hyvää muotoilua, kestävyyttä ja käytettävyyttä – onhan laukku loppujen lopuksi ennen kaikkea käyttöesine.

Ruskeita sävyjä perinteisissä muodoissa

Ruskean eri sävyt ovat aina toimiva ja ajankohtainen värivalinta asusteille: laukuille, käsineille ja kengille. Tämän talven laukuissa nähdään erityisesti pehmeitä ja vaaleita ruskean sävyjä. Gina Tricotin vaalean beigessä laukussa on kätevästi sekä olkahihna että kantokahvat. Marc by Marc Jacobsin laukku noudattelee melko samoja linjoja, mutta on valmistettu nahasta.

Klassisia ja elegantteja clutch-laukkuja

Myös syksyn ja talven pienet käsilaukut ovat ajattomia. Klassinen clutch-laukku sopii käteen niin illanistujaisiin, elokuviin kuin hienompiinkin juhliin. Day Birger & Mikkelsenin kultamusta laukku on pinnaltaan juhlava. Minna Parikan syksy-talvi 2013-2014 malliston musta pieni clutch on klassinen laukku, josta kiiltonahka tekee naisellisen. Biancon musta clutch saa ytyä tikkausmallisesta ompeleesta.

Pirteää ja poikkeavaa sinistä

Talven pimeydessä kirkas laukku voi olla tarvittava piriste. Tänä talvena kirkkaissa laukuissa nähdään muun muassa veikeitä sinisen sävyjä: sähkönsinistä ja turkoosia. Laukkujen muodot ovat silti klassisia ja ajattomia. Marc by Marc Jacobsin laukku on turkoosinsävyinen kullanvärisillä metalliyksityiskohdilla. Suomalainen Lumi taas on valinnut laukkuunsa sähäkkää sinistä.

Mustaa, tilavaa ja pelkistettyä

Ajattomat ja hyvistä materiaaleista valmistetut tilavat laukut kestävät aikaa. Mustan sanotaan olevan turvallisin laukkuväri, mutta samalla mustan voi yhdistää lähes kaikkiin vaatteisiin. Se sopii myös tasapainottamaan kirkkaita asusteita. Esimerkkejä klassisista, mustista laukuista ovat muun muassa Lumin Aleksi-laukku sekä Day Birger & Mikkelsenin yksinkertainen, harmaamusta laukku.

Myös matkustuslaukut ovat muodoiltaan yksinkertaisia

Myös pienille matkoille sopivat laukut ovat pelkistetyn tyylikkäitä, ja niissä on ajateltu käytettävyyttä: leveä olkahihna takaa laukun kestävyyden suurempaakin painoa kannettaessa. Globe Hopen laukut on valmistettu kierrätetyistä turvavöistä. Day Birger & Mikkelsenin musta matkustuslaukku on brokardikuvioitu.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat