Mainos

Talven kylmimmät hetket voivat olla käsillä: Meneekö -42 astetta rikki?

Tänään ja huomenna pohjoisessa kolkutellaan talven kylmimpiä lukemia, kun lämpötila on paikoin -40 asteen tienoilla. Etelän sisämaassakin voi ensi yönä olla -30 asteen lukemia.

Kylmimmät lämpötilat on tänään tähän mennessä mitattu Kuusamossa, -39,4 astetta. Eteläisimmät -30 asteen lukemat ovat Lappeenrannan Konnunsuolta ja Asikkalasta.

Pakkaslumisateita tulee tänään Pohjanmaalla, maan keskiosassa ja lounaisrannikolla. Edessä on vielä muutama hyvin kylmä yö ja päivä. Idässä ja pohjoisessa lämpötilat ovat laajalti -25...-40 asteessa, etelässä ja lännessä ollaan -10...-20 asteessa, paikoin kylmemmissäkin lukemissa.

Talven tähän asti kovin pakkaslukema on 7. tammikuuta Muoniossa mitattu -41,2 astetta. Tämä lukema voi rikkoutua tänään tai huomenna.

– Hyytävän kylmä sää jatkuu ja pakkanen kiristyy edelleen. Kylmintä on näillä näkymin Länsi-Lapissa, esimerkiksi Muoniossa ja Kittilässä, missä -42 astettakin voi olla lähellä. Myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa voi olla -40 asteen lukemia. Kylmimmät hetket taitavat olla torstaina aamulla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Huomenna torstaina korkeapaineen keskus on suoraan Suomen yllä. Aamulla etelän sisämaassakin voi olla -30 astetta, rannikoilla -20 astetta.

Torstain jälkeen korkeapaineen keskus siirtyy Venäjän ylle. Sää alkaa vähitellen lauhtua, mutta vielä perjantaina suuressa osassa maata ollaan -10...-25 asteessa, idässä voi olla edelleen -30 astetta.

– Jos säätyyppi nyt muuttuu, saattaa olla, että tämä oli talven kylmin ja pisin pakkasjakso. Näin kylmiä lukemia ei välttämättä enää ole tulossa, sanoo Aleksi Jokela.

Pakkaslumisateita tulee viikon mittaan paikoin.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.