Tältä Venäjän miehittämässä Severodonetskissa näyttää nyt – "Olemme eläneet toukokuusta lähtien ilman kaasua, sähköä ja vettä"

Severidonetskin asukkaat: Meillä ei ole sähköä, kaasua eikä vettä 2:23
Tältä Severodonetskissa näyttää nyt.

Severodonetsk on tällä hetkellä Venäjän miehittämä. Ukrainan joukot vetäytyivät kaupungista juhannusaattona. 

Venäjän joukot piirittivät Severodonetskin kaupungin Itä-Ukrainassa toukokuun alussa ja alueella käytiin rajuja taisteluja viime viikon perjantaihin asti. Uutistoimisto Reuters matkusti Severodonetskiin Venäjän tukemien separatistien kutsumana. 

Paikalliset kertovat Reutersille kaupungin infrastruktuurin tuhoutuneen lähes kokonaan. Lisäksi heillä on kova pula kaasusta, sähköstä ja vedestä.

"Asumme kellareissa"

Paikallinen Sergei Oleinik kokee, että tilanne kaupungissa on vaikea. 

– Olemme eläneet toukokuusta lähtien ilman kaasua, sähköä ja vettä. Kokkaamme ruokamme ulkotulella kotimme lähellä. Suurin osa ihmisistä asuu kellareissa tai sen kaltaisissa tiloissa, paikallinen Sergei Oleinikin sanoo.

Paikalliset ovat pikku hiljaa palanneet kaduille ja haaveilevat, että kaupungin uudelleen rakentaminen voitaisiin aloittaa pian.

Toivo rauhasta

Severodonetskissa asuvan Olga Rizanovan mukaan Severodonetskissa on nyt rauhallisempaa, mutta pelko on jatkuvasti läsnä. 

–  Olemme edelleen ahdistuneita. Vielä voi tulla pommituksia. Donetskia ja Horlivkaa pommitetaan. Se pelottaa meitä, videolla kellarikeittiössään ruokaa valmisteleva Olga Rizanova kertoo. 

Paikalliset toivovat, että pahimmat vaarat kaupungissa ovat tältä erää ohi.

– Kaikki tulee menemään paremmin. Mitä muita vaihtoehtoja on? Kaikki tulee olemaan hyvin ja saamme rauhan, paikallinen Maxim Kurnikov luottaa.

Lue myös:

    Uusimmat