Tältä Norjan turmapaikalla näyttää: Poliisi pelkää neljän lapsen jääneen mökkipalon liekkeihin jumiin – pakoon päässyt sai hälytettyä apua vasta vaellettuaan kilometrejä

1:19
Poliisi epäilee, että viisi ihmistä kuoli liekkeihin mökkipalossa Norjassa – tältä turmapaikalla näyttää

Pohjois-Norjassa eilen tapahtuneen mökkipalon tutkinta jatkuu tänään. Asiasta kertoo norjalainen VG-lehti.

Poliisi pelkää, että palossa kuoli viisi ihmistä, jotka ovat yhä kateissa. Poliisi on vahvistanut, että neljä mökissä ollutta ihmistä ovat alle 16-vuotiaita lapsia. Pahin skenaario on se, että he eivät päässeet palavasta mökistä ulos.

– Tämä on erittäin murheellinen tapaus. Uskomme, että nämä viisi eivät päässeet ulos mökistä, ja he ovat menettäneet henkensä palossa, sanoi poliisin edustaja Per Erik Hagen yleisradioyhtiö NRK:lle eilen.

Yksi onnistui pakenemaan

Yhteensä mökissä oli kuusi ihmistä. Yksi mies onnistui pääsemään pois mökistä ja lähti hälyttämään apua. Matkapuhelinverkon kuuluvuus saaressa on kuitenkin surkea, ja mies joutui menemään useiden kilometrien päähän ennen kuin pystyi hälyttämään apua, kertoi norjalaislehti VG.

Mies juoksi talvipakkasessa yllään vain ne vaatteet, jotka hänellä oli päällään nukkuessaan. Liekeistä paennut mies on Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan sairaalassa hoidettavana. Henkilön vointi on vakaa.

Rikostekniset tutkijat jatkavat eilen kesken jääneitä tutkimuksia palopaikalla tänään aamupäivällä. Tarkoituksena on selvittää mökin syttymissyy sekä kadonneiden ihmisten kohtalo. Mökki on pahoin tuhoutunut ja raunioina.

Poliisi sai hälytyksen paikalle kello 4.30 lauantaiaamuna. Palanut mökki sijaitsee saaressa Andöyn kunnassa, Pohjois-Norjassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja