Norjan mökkipalossa kadonneet on löydetty kuolleina, uhreista neljä lapsia: Ainoa selvinnyt juoksi kengittä kilometrejä –"Hän seisoi paljain jaloin vanhempieni eteisessä"

Viisi kuoli mökkipalossa Pohjois-Norjassa – kuolleista neljä lapsia 2:22
Viisi kuoli mökkipalossa Pohjois-Norjassa – kuolleista neljä lapsia

Norjan poliisi kertoi löytäneensä sunnuntai-iltana kaikki viisi mökkipalon jäljiltä kateissa ollutta ihmistä kuolleina Pohjois-Norjassa, kertoo VG-lehti.

Palanut mökki sijaitsee saaressa Andöyn kunnassa. 

Kaksi viidestä alunperin kadonneesta oli vielä kateissa lauantai-iltana. Neljä viidestä kadonneesta oli alle 16-vuotiaita lapsia.

– Raskain sydämin kerromme, että onnettomuus on vaatinut viisi ihmishenkeä. Ajatuksemme ovat heidän kanssaan, joita tämä tapaus on koetellut, Jørn Karlsen poliisista totesi tiedotteessa.

Norjan poliisin mukaan tutkimuksen painopiste siirtyy nyt palon syyn selvittämiseen. 

Selvinnyt juoksi kilometrejä

Palosta selvisi yksi henkilö. Hän juoksi useita kilometrejä ilman vaatteita ja jalkineita. Selvinneen tarkoitus oli mitä ilmeisemmin kertoa tulipalosta. 

– Hän seisoi paljain jaloin vanhempieni eteisessä keskellä yötä. Hän oli shokissa ja kylmissään. Hän yritti kertoa, mitä oli tapahtunut, Astrid Berthinussen Holm kertoi VG:lle.

Palaneen mökin alueella ei ole puhelinverkkoa ja naapurit ovat kaukana.

"Me kaikki suremme"

Paikallisen koulun rehtori Ronnie Maas Pedersen totesi tapauksen jättäneen voimakkaan jäljen.

– Me kaikki suremme. Täällä on niin monia, joita onnettomuus koskee, Pedersen sanoi VG-lehden mukaan.

Alueelle on lähetetty kriisiapua. Koulut ja kirkot ovat avoinna niille, jotka tarvitsevat keskusteluseuraa.

– Se tosiasia, että kuolleista neljä oli alle 16-vuotiaita, tekee traagisesta tapahtumasta entistäkin traagisemman. Tämä on täysin epätoivoinen tilanne monille, pormestari Frank Johnsen lausui.

Lue myös:

    Uusimmat