Tältä näyttää valtatyhjiöön joutuneessa kaupungissa Ukrainassa – haastattelu kauppareissulla keskeytyy pommituksen takia

2:49
Katso, miten riskialtista ihmisten elämä on kaupungissa, jota ei hallitse kukaan.

CNN raportoi Donetskin alueella sijaitsevasta Bah'mutista, jossa monet piileksivät kellareissa peläten Venäjän miehitystä.

Sotatoimittaja Nick Paton Walsh kysyi Bah'mutin asukkailta millaista kaupungissa asuminen on. Monet ovat jääneet sinne väijyvästä uhasta huolimatta.

– Meillä ei ole sukulaisia, ei paikka johon mennä, Zeena kertoo kauppareissullaan artikkelin alussa olevalla videolla.

– Tilanne vain pahenee, Igor jatkaa.

Yhtäkkiä tilanne keskeytyy korvia repivän räjähdyksen takia.

Bah'mut on kaupunki, jonka itäpuolelta Venäjän joukot pommittavat sen katuja.

Monesti kaupungin kaduilla vallitsee kuitenkin outo hiljaisuus, koska sitä ei hallitse kukaan. Valtatyhjiössä eläminen on odottamista.

– Ukrainalaiset ovat räjäyttäneet sillan keskellä kaupunkia ja venäjän joukot lähestyvät, kypärään sonnustautunut sotatoimittaja kertoo.

Asukkaat maan alla

Kaupunkiin jääneet ovat jo niin syvällä maan alla kuin mahdollista. Siksi he yrittävät välttää kaikin keinoin suojiensa sijainnin paljastumista.

– Kaupunkiin jääneet pyytävät, että emme kuvaa väestönsuojia ulkopuolelta, koska venäläiset ottaisivat ne kohteekseen, sotatoimittaja kertoo.

– Monet haluavat, että vain heidän takaraivoaan kuvataan mahdollisesti siksi, koska he ovat huolissaan, että tulevaisuudessa alue on venäläisten hallussa, Walsh jatkaa.

Paikallinen mies arvioi, että 20 000 ihmistä piileksii edelleen Bah'mutissa.

Katso pysäyttävä video artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja