Mainos

Tältä näyttää juhannusaaton sää 102 paikkakunnalla – kurjaa, mutta meteorologi näkee asiassa jotain hyvääkin

Totta se on. Jos menneenä viikonloppuna onnistui polttamaan itsensä auringossa, juhannuksena se ei ole mahdollista, vaikka kuinka yrittäisi.

Sää muuttuu sateiseksi ja viileäksi. Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen kertoo, että tänään on vielä poutainen ja suhteellisen lämmin päivä, mutta jo huomenna saadaan esimakua juhannuksen juhlasäästä.

– Juhannusaattona perjantaina päivän ylin lämpötila on 10-15 astetta suuressa osassa maata. Samoin lauantaina ja sunnuntainakin lämpötilat ovat samoissa lukemissa. Ja suuressa osassa maata sataa, Kukkonen kertoo.

Kaikkein lämpimintä on perjantaina etelässä ja idässä. Kukkosen mukaan asteita on hieman yli 15. Käsivarren lapissa lämpöasteita on 5-8.

– Juhannusaattona tuulisinta on länsirannikolla. Tuuli puhaltaa pohjoisesta tai luoteesta. Samoin lauantaina ja sunnuntaina.

Meteorologi kertoo, että ennusteet ovat jo pidemmän aikaa näyttäneet juhannukselle rajusti muuttuvaa säätä. Eli mahdollisuus siihen, että käänne parempaan tapahtuisi on pieni.

– Jos jotain hyvää haetaan, niin metsäpalovaroitukset saattavat poistua ja maa kastuu muutenkin, Kukkonen naurahtaa.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla kesä alkaa hiljalleen palailla maisemiin. Lämpötilat saattavat kohota tämänhetkisen ennusteen mukaan viikon keskivaiheilla hyvinkin yli pariinkymmeneen asteeseen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.