Taloustutkimus: Yli puolet suomalaisista ei hyväksy PAU:n tukilakkoja

Suomalaisista 58 prosenttia pitää Postin työehtosopimusneuvotteluihin liittyviä tukilakkoja kohtuuttomina, käy ilmi Taloustutkimuksen toteuttamasta tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan 58 prosenttia vastaajista oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että muiden liittojen tukilakot Postin työriidassa ovat kohtuuttomia. Vastaajista vain 12 prosenttia ei pitänyt tukitoimia kohtuuttomina.

Suomalaisista 78 prosenttia oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että sovinto työriidassa pitäisi hakea neuvotellen eikä painostaa uusilla tukilakoilla. Vastaajista kaksi prosenttia olisi valmis hyväksymään uudet tukilakot.

Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n omat työnseisaukset ymmärrettiin paremmin. Vastaajista 45 prosenttia piti niitä kohtuuttomina ja 39 prosenttia ei pitänyt PAU:n lakkoja kohtuuttomina.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus Oy Paltan toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten suomalaiset suhtautuvat Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn lakkoihin ja tukilakkoihin.

Tutkimukseen vastasi 1009 vastaajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja