Talouspäätöksiin pettyneet oppositiopuolueet mittauttavat hallituksen luottamuksen

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta eilisen välikysymyskeskustelun jälkeen. Kokoomuksen, kristillisdemokraattien sekä Liike Nytin välikysymyksessä arvosteltiin hallitusta siitä, että se ei tehnyt kehysriihessä riittävästi päätöksiä, joilla olisi vakautettu taloutta ja lisätty työllisyyttä.

Puolueiden mielestä hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus on uhattuna, koska hallitus ei tehnyt taloutta vakauttavia päätöksiä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo moitti hallituksen puoliväliriihtä raskaaksi epäonnistumiseksi eilisessä keskustelussa.

–  Hallitus päätti kasvattaa julkisia menoja, lisätä velkaantumista ja korottaa veroja. Hallituksen päätöksissä ei ollut yhtään todellista työllisyystoimea, joka saisi yrittäjän palkkaamaan uusia työntekijöitä.

Perussuomalaiset jäi ulos muun opposition välikysymyksestä, koska puolue on eri linjoilla muun muassa työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Oppositio on jättänyt tänä ja viime vuonna harvakseltaan välikysymyksiä koronaepidemian takia. Perussuomalaisten johdolla kyseenalaistettiin helmikuussa Suomen osallistuminen EU:n elpymispakettiin ja syksyllä koko oppositio vaati vastauksia talous- ja työllisyyspäätöksistä.

Hallitus on saanut päätökseen puoliväliriihen ja kehysriihen – Marin: Leikkauksia ei kohdenneta muun muassa koulutukseen tai sosiaali- ja terveyspalveluihin 3:30
Näin hallitus kertoi kehysriihen valmistumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat