Mainos

Talouselämä: Nordea vastaa Lipposen kritiikkiin – "Kerrassaan absurdia"

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju on huvittunut entisen pääministerin Paavo Lipposen pankkikonsernia arvostelevasta mielipidekirjoituksesta. Kangasharju toteaa Talouselämä-lehdelle, että Lipposen esittämät väitteet ovat "kerrassaan absurdia".

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) arvostelee tänään rajusti Nordean sanavalintoja Helsingin Sanomien mielipideosastolle laatimassaan kirjoituksessa

Lipponen epäilee Nordeaa epäisänmaallisesta toiminnasta kysyessään pitääkö paikkansa, että Nordean korkea-arvoinen toimihenkilö olisi käynyt ulkomailla "kerjäämässä Suomen luottoluokituksen alentamista".

– Kerrassaan absurdia. Tietenkään ei ole kukaan käynyt. Eihän se ole edes mahdollista, koska luottoluokittajat eivät ota vastaan asiantuntijoita ulkomailla, vaan he tulevat itse tänne tekemään käyntejä, joissa he sitten haastattelevat eri asiantuntijoita, sanoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju Talouselämän haastattelussa. 

Lipponen suomii myös Nordean keskiviikkona julkaisemaa talousennustetta, jossa Suomi julistettiin "toivottomaksi tapaukseksi".

Kangasharju epäilee, että Lipposen kiukun taustalla on todellisuudessa jotain muuta kuin Nordean ennuste. 

– Meidän ennuste kuvaa ihan kurantisti ja hyvin tätä meidän tämän hetken taloustilannetta ja niitä toimenpiteitä, joita Suomen pitäisi saada aikaiseksi. En ymmärrä, miksi meitä sen perusteella kutsutaan röyhkeiksi, Kangasharju sanoo lehdelle. 

Nordean ennusteen mukaan talouskasvu jää tänä vuonna viime vuoden tasolle puoleen prosenttiin ja ensi vuonnakin alle prosenttiin. Pankki moittii Suomen päätöksentekoa jäykäksi ja tehottomaksi, ja ennustaa Suomen talouden siksi jatkossakin jäävän euroalueen kehityksestä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.