Antti Rinne: SDP ei voi olla Nordean asiakas Panama-vuotojen jälkeen

Pankkikonserni Nordea pahoittelee verosotkua 2:15

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa Facebookissa, että Nordealla on Panama-paljastusten jälkeen peiliin katsomisen paikka.

Rinne toteaa, ettei SDP voi olla tällaisen pankin asiakas. 

– Vuosikymmenien ajan Pohjoismaissa on taisteltu hyvinvointivaltion puolesta ja verojen välttelyä vastaan, Rinne kirjoittaa.  

Rinteen mukaan on vaikea ymmärtää, että pohjoismainen Nordea on voinut olla keskeinen toimija verojen välttelyssä. Pohjoismaisessa yhteiskuntamallissa hyvinvointi syntyy siitä, että kaikki osallistuvat sen rakentamiseen, Rinne toteaa.  

SDP:n entinen puheenjohtaja Paavo Lipponen arvosteli Nordeaa kovin sanoin äskettäin, kun pankin talousennuste maalaili Suomelle synkeää tulevaisuutta ja konsernin yhtiökokous päätti muuttaa Suomen Nordean sivuliikkeeksi.   

– Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia, Lipponen kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.  

SDP:tä lähellä ollut Suomen Työväen Säästöpankki eli STS-pankki päätyi Kansallisosakepankin osaksi laman pyörteissä vuonna 1992. KOP on vuorostaan sulautunut Nordeaan.

Lue myös:

    Uusimmat