Tallipomo paljasti: Bottaksella vakava ongelma kisan lopussa

Valtteri Bottas joutui selviytymään "aika vakavasta" rengasongelmasta matkalla Venäjän GP:n voittoon.

Bottas lukitti molemmat eturenkaansa 15 kierrosta ennen kisan loppua ja renkaisiin tuli tasaiset kohdat. Sen jälkeen Sebastian Vettel saavutti suomalaista kovaa vauhtia. Mercedeksen autosta saama data osoitti, että rengasongelma oli vakava.

– Telemetriamme näytti, että vaurio oli aika vakava, mikä vahingoitti hänen suorituskykyään kisan lopussa, Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff kertoi.

– Se oli aika stressaavaa, mutta hän piti paketin kasassa.

Bottas selvitti itse, että renkaiden lukkiutuminen johtui niiden lämpötilan putoamisesta. Hän oli juuri säätänyt jarrubalanssia hieman enemmän eturenkaille.

Vaikka ongelmaa oli ja kierroksella ohitettavatkin riivasivat, Bottaksen vauhti oli riittävän hyvää, ettei Vettel päässyt yrittämään ohitusta, vaikka raivoisasti jahtasikin.

– Kisa ei ollut silkkaa purjehtimista, ja ruuhkakin tuotti ongelmia. Joskus se oli meitä vastaan, mutta Felipelle (Massa) suuret kiitokset, hänelle pitää tarjota olut. Se oli meille eduksi, mutta sellaista sattuu, Wolff sanoi.

Massa tuli Bottaksen ja Vettelin eteen viimeisen kierroksen alkaessa. Bottas pääsi nopeasti ohi, mutta Vettel oli parin mutkan ajan takana jumissa ja se auttoi Bottasta.



Lue myös:

    Uusimmat