Kimi Räikkösellä oli hauskaa, kun radalla tapahtui: “Ei helpoin mahdollinen kisa”

Kimi Räikköselle uran parasta saavutusta sivuava kauden 12. palkintopallisijoitus sai Ferrarin suomalaiskuskin kasvot loistamaan, kun Brasilian F1-kisa tarjosi konkarille mukavasti haastetta.

Kolmanneksi sijoittunut Räikkönen joutui alussa kamppailemaan Red Bullin Max Verstappenia vastaan ja pääsi tallikaverinsa Sebastian Vettelin virheen ansiosta ohi. Seuraavaksi hän saalisti edeltään Valtteri Bottaksen ja piti lopussa vielä Daniel Ricciardon Red Bullin takanaan.

– Se ei ollut helppo kisa, mutta siinä oli jonkun verran taistelua, joten se oli hauskaa. Toivoimme tietysti parempaa, mutta ei ollut helpoin mahdollinen kisa, Räikkönen kommentoi tuoreeltaan kisan jälkeen hymy kasvoillaan.

Ferrari lähti kisaan erilaisella rengastaktiikalla, kun molemmille kuskeille oli hankittu lähtörenkaiksi astetta kovemmat kumit. Sebastian Vettel taipui lopulta kuudenneksi, mutta Räikkönen onnistui kirimään palkintopallille.

Red Bull onnistui kuitenkin vielä paremmin venyttämällä pysähdystään ja ajamaan maaliin kahdella pehmeimmällä seoksella. Räikkönen ei lähtenyt jossittelemaan rengasvalintaa.

– Autoni oli hyvä, mutta ohittaminen oli vaikeaa. Se vei liian kauan aikaa. Emme voi ottaa uusintaa toisilla renkailla, joten ei sitä voi tietää.

Lue myös:

    Uusimmat