Verstappen ja Norris syyttävät toisiaan vaaratilanteesta: "En ymmärrä miksi" – tuomaristolta päätös rangaistuksista

Aika-ajojen puhuttavin tilanne nähtiin Max Verstappenin ja Lando Norrisin välillä lämmittelykierroksella, kun törmäys oli lähellä.

Verstappen ja Norris olivat ensimmäisellä kierroksella varikolta tulon jälkeen ja valmistautuivat kohti seuraavaa. Norris päätti ohittaa hollantilaisen valmistavan kierroksen lopuksi. Vaaratilanne syntyi, kun Verstappen alkoi lämmittää renkaitaan luisuttamalla autoa poikittain radalla samanaaikaisesti Norrisin ohituksen kanssa.

Tilanteesta oli pitkään käynnissä tutkinta, ja asiantuntijat pitivät mahdollisena, että Verstappen saa tilanteesta rangaistuksen. Kilpailun tuomaristo päätti kuitenkin toisin. Verstappen sai tuomaristolta vain varoituksen ja hän säilyttää paalupaikkansa.

Heti aika-ajojen jälkeen sekä Norris että Verstappen näkivät, että virhe on vastapuolella.

– Yritin vain mennä hänen ohitseen, koska hän eteni niin hiljaa. Se oli vaarallista. Hän tietää, ettei niin pidä tehdä. Siinä meni pilalle minun aika-ajoni, Norris kommentoi.

– Vaikka hän pyytäisikin anteeksi jälkikäteen, hän tietää tehneensä virheen, Norris totesi.

Lähetyskuvissa näkyi, kuinka Verstappen tosiaan kävi pyytämässä anteeksi tekemisiään heilauttamalla kättään, kun hän ohitti Norrisin myöhemmin aika-ajossa. Viaplayn haastattelupisteellä Verstappen kuitenkin oli sitä mieltä, että Norris oli tilanteessa syypää.

– En ymmärrä, miksi hän (Norris) on niin poissa tolaltaan, koska hän aiheutti ongelman tulemalla ohitseni, kun autot ovat mukavasti järjestyksessä valmistautumassa seuraavalle kierrokselle.

– Ehkä tässä on kyse kokemuksesta, joka pitää vain hyväksyä, Verstappen kuittasi tilanteen.

Myös Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoi oman näkemyksensä tilanteesta.

– On olemassa herrasmiessääntö, jonka mukaan viimeisessä mutkassa pidetään oma paikka eikä ohiteta.

Videon läheltä piti -tilanteesta voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat