Mainos

Tallinnaan nousee lisää pilvenpiirtäjiä

Tallinnan korkein rakennus on keskiajalta asti ollut Olevisten kirkko. Kaupunginjohtaja ei pidä kuitenkaan mahdottomana, että kaupunkiin rakennettaisiin tätä kirkkoakin korkeampia rakennuksia.

Tallinnan keskustaan on tulossa vielä lisää pilvenpiirtäjiä. Postimees-lehden mukaan Maakri-kadulle aiotaan lähivuosina rakentaa 30-kerroksinen, lähes 120-metrinen rakennus, johon todennäköisesti tulee hotelli tai toimistotiloja. Tallinnan kaupunginsuunnitteluvirasto on jo alustavasti hyväksynyt hankkeen.

Samalla alueella sijaitsevat jo ennestään Tallinnan korkeimmat talot, Ühispankin 95-metrinen pääkonttori ja 105 metriä korkea Radisson SAS -hotelli. Lisäksi aivan Stockmannin tavaratalon viereen on juuri valmistumassa 117 metriin yltävä kaksiosainen rakennus, jonka toiseen torniin tulee hotelli ja toiseen asuntoja.

Tallinnan korkein maamerkki on keskiajalta asti ollut Olevisten kirkon 123,7 metrin korkeuteen kohoava torni, jota on pidetty Tallinnan kaupunkisiluetin epävirallisena ylärajana.

Tällä viikolla kaupunginjohtaja Jüri Ratas kuitenkin arvioi, että kaupunkiin voitaisiin rakentaa vielä Olevisten kirkkoa korkeampia rakennuksia. Muodollisia rajoituksia rakennusten korkeudelle ei hänen mukaansa ole, kunhan esitetyt suunnitelmat vain vastaavat kaupunkisuunnittelun tavoitteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.