Tallink Silja irtisanoo Suomessa arviolta 100 – "Olen erittäin pahoillani", sanoo toimitusjohtaja

6:31
Laivayhtiön säästötoimista uutisoitiin alkusyksystä.

Laivayhtiö Tallink Silja Oy on saanut valmiiksi lokakuun alussa alkaneet yt-neuvottelut. Lopputulemana yhtiö irtisanoo arviolta 100 työntekijää Suomessa. Irtisanomiset hoidetaan yhtiön mukaan pääosin loppuvuoden aikana.

Yhtiön mukaan työpaikkojen vähentämisen taustalla on matkustuksen radikaali vähentyminen ja markkinamuutokset.

– Tilanne on meille erittäin raskas ja surullinen. Tämä kriisi on niin syvä ja pitkäkestoinen, että meidän on valitettavasti radikaalisti sopeutettava liiketoimintaamme myös tulevaisuuden osalta. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen pitkiin aikoihin, vaikka elpyminen jossain kohtaa pääsisikin alkamaan. Joudumme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleenorganisoitumista, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön mukaan tehtäviä ”uudelleenorganisoidaan ja tehostetaan” sekä osasta toiminnoista luovutaan tai keskitetään Tallink-konserniin.

Toimitusjohtaja Schults kertoo olevansa pahoillaan irtisanottavien puolesta.

– Olen erittäin pahoillani jokaisen työnsä menettävän Tallink Siljan työntekijän puolesta. Toimintamme ei tule kuitenkaan palaamaan entiseen, koska maailma ympärillämme on jo nyt muuttunut.

Yt-neuvotteluiden piirissä olivat kaikki noin 370 työntekijää Suomen maatoiminnoissa. Lähes kaikki laivayhtiön työntekijät ovat olleet ja ovat edelleen lomautettuina. Yhtiö arvioi, että lomautukset jatkuvat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja