Finnair vähentää noin 600 työpaikkaa Suomessa – yhtiö varoittaa, että työntekijöiden lomautukset voivat jatkua vielä pitkään

Finnair on saanut syyskuussa aloittamansa yt-neuvottelut päätökseen.

Yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksena Finnair vähentää noin 600 työpaikkaa Suomessa. Suomen ulkopuolella Finnair vähentää 100 työntekijää. Yhteensä työpaikkoja vähenee siis noin 700.

Henkilöstövähennykset toteutuvat ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Yt-neuvotteluiden piirissä oli koko yhtiön henkilöstö Suomessa lukuun ottamatta lentäjiä ja matkustamopalveluhenkilöstöä. Finnairilla on tällä hetkellä yhteensä kaikkiaan 6500 työntekijää, joista 2800 oli neuvotteluiden piirissä. 

Finnair myös jatkaa henkilöstön lomautuksia Suomessa. Yhtiön tiedotteen mukaan lomautukset voivat jatkua pitkään, sillä lentoliikenteen toipuminen kestää useita vuosia. 

– Olen kiitollinen, että pystyimme yhdessä henkilöstön kanssa löytämään myös säästöratkaisuja, joiden ansiosta säästyi noin 150 finnairilaisen työpaikka. Siitä huolimatta tämä päivä on meille Finnairissa surullinen. Koronapandemia on ollut alallemme täysin epäreilu, ja valitettavasti nyt moni finnairilainen joutuu kokemaan sen taloudelliset vaikutukset henkilökohtaisesti, toimitusjohtaja Topi Manner kuvailee yhtiön tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat