Tallink kuljetti heinäkuussa eniten matkustajia lähes kolmeen vuoteen

Erityisesti lisäystä tapahtui Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä, jossa kasvua vuoden takaiseen oli yli 140 prosenttia.

Laivavarustamo Tallink kuljetti heinäkuussa kaksi kertaa enemmän matkustajia kuin vuosi sitten.

Lähes 900 000 matkustajan määrä on suurin kuukausittainen matkustajamäärä sitten elokuun 2019 eli noin kolmeen vuoteen. Erityisesti lisäystä tapahtui Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä, jossa kasvua vuoden takaiseen oli yli 140 prosenttia.

Kasvua selittää se, että reiteillä liikennöi enemmän laivoja kuin vuosi sitten. Yhtiön mukaan luottamus matkustusta kohtaan on kasvanut koronarajoitusten purkamisen jälkeen.

– Kesti lähes kolme vuotta nähdä jälleen sellaisia matkustajamääriä, joihin olimme tottuneet ennen koronaviruspandemiaa, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

Nõgenen mukaan laivoilla on nähty paljon perheitä, sillä lasten ja nuorten määrä on ollut tänä kesänä korkeampi kuin aikaisempina vuosina.

Ajoneuvoja Tallink kuljetti lähes 130 000 kappaletta heinäkuussa, määrä kasvoi lähes puolella vuoden takaisesta. Tässäkin erityistä kasvua nähtiin Suomen ja Ruotsin välillä, sillä Tukholman-reiteillä Turkuun ja Helsinkiin kuljetettiin yhteensä lähes kaksinkertaisesti ajoneuvoja viime vuoteen verrattuna.

Matkustajamäärät elpyvät

Matkustusala kärsi rajusti koronakriisin alkamisesta keväällä 2020, kun rajoitukset ja varovaisuus leikkasivat turismia.

Tänä vuonna Tallink on joutunut kamppailemaan inflaatiota vastaan. Yhtiö otti maaliskuussa käyttöön polttoainelisämaksun, joka peritään yli viisivuotiailta matkustajilta.

Matkustajamäärien elpymisestä kertoi keskiviikkona myös lentoyhtiö Ryanair, jonka kyydissä kulki heinäkuussa 16,8 miljoonaa matkustajaa. Luku kasvoi 80 prosenttia viime vuodesta, jolloin yhtiön koneisiin nousi 9,3 miljoonaa matkustajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja