Tallina ei pelota matkustajia

Kysyimme lukijoilta, onko Tallinna turvallinen turistille? Näin yleisö kommentoi.

− Olen useamman kerran käynyt Tallinnassa, eikä ole sattunut mitään. Ihmiset ovat ystävällisiä ja palvelu hyvää. Ei siellä ole sen vaarallisempaa kuin esimerkiksi Helsingissä. Itsestä johtuu, miten käyttäytyy, kirjoitti nimimerkki pihlaja.

− Riippuu varmasti siitä, että missä liikkuu, ja missä kunnossa. Pahoja asioita voi tapahtua ihan missä vaan, jos on väärään aikaan väärässä paikassa, totesi nimimerkki paula.

− Käymme mieheni kanssa Tallinnassa monta kertaa vuodessa, mukana oma auto. Yövymme tuttavamme luona pääkadun varrella. Olemme oppineet ajelemaan kivoihin ostareihin ym. paikkoihin ostoksille. Passit jätämme ystävämme kotiin. Käsilaukun pidän aina kaulassa, en olkapäällä. Merekeskukseen en mene. Siellä on niitä mummoja ja muita epämääräisiä kaupustelijoita, jotka äkkiä nappaavat rahat tai katkaisevat veitsellä käsilaukun olkahihnan. Siksi pidän pienen laukkuni aina roikkumassa kaulassa.

− Iltaisin olemme käyneet tanssimassa ja syömässä, eikä mitään ikävää ole tapahtunut, koska osaamme olla varovaisia. Ei siellä kannata vetää päätä täyteen alkoholista. Silloin varmasti tapahtuu. Kyllä "konnat" hommansa osaavat. Me olemme nauttineet aina matkastamme "koko rahan edestä".

− Olen päivisin kulkenut yksinkin Tallinnan keskustassa. Kerran Rimi-ostarin edessä yksi puliukko yritti tulla lähelleni. Potkaisin sitä luikkua sääreen niin että pamahti. Kyllä lähti pikaisesti karkuun. Huomasi, että tuo hullu suomalainen käy varmasti kimppuun. Näyttää vaan hurjan näköiseltä eikä jää vahingossakaan juttelemaan niiden kanssa.

− Meillä on kuitenkin ollut aina hauskaa. Viime reissulla haimme kylppärin kaakelit, 10 € neliö. Erittäin kaunis tulikin kylppäristä. Että näin meillä on toimittu. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Ei kuitenkaan parane nuolaista ennen kuin tipahtaa, selosti nimimerkki sirpale.

Lue myös:

    Uusimmat