Mainos

Tällaista on huumeidennielijän karu arki – kokaiinimunat kiertävät elimistöstä toiseen

Poliisi avaa paljastamansa kokaiinin salakuljetusvyyhden ohella myös tapoja, miten huumeet saadaan salakuljetettua maailman laidalta toiselle.

Poliisin mukaan nigerialaisille salakuljetusverkostoille on tyypilllistä käyttää kokaiinin ja heroiinin salakuljetuksessa kuriireina "nielijöitä". Tällöin kuriiri nielee satoja grammoja huumetta 10 gramman paketteina.

Tosin yhdessä tapauksessa salakuljetettujen kokaiinimunien koko oli 50 grammaa - ja nielijän vatsassa oli ainetta 1,4 kiloa. Yksikin vatsaan hajonnut muna olisi ollut tappava määrä kokaiinia.

Tätä tapausta pitivät poikkeuksellisena poliisin lisäksi myös tutkintaan osallistuneet USA:n huumeviranomaiset.

Kun huume-erä matkaa Etelä-Amerikasta Suomeen, sen saattaa niellä – ja ulostaa – useampi henkilö. KRP:n ja Sisä-Suomen poliisin paljastamassa vyyhdessä yksi nielijä oli salakuljettanut kokaiinierän Amstrerdamista Tukholmaan. Toinen kuriiri tuli Helsingistä Tukholmaan, nieli erän ja palasti takaisin.

Reitit mietitty tarkkaan

Kansainväliset salakuljetusverkostot etsivät herkeämättä uusia salakuljetusreittejä. Suomessa paljastuneista tapauksista esimerkkeinä käyvät esitutkinnassa paljastuneet salakuljetusreitit Curacaosta Yhdysvaltojen kautta suoralla lennolla Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Curacaosta Yhdysvaltojen ja Britannian kautta Pirkkalan lentokentälle.

Poliisin mukaan nigerialaisten salakuljetusorganisaatiot toimivat Euroopassa etenkin Hollannissa ja Espanjassa, josta saaduilla oleskeluluvilla liikkuminen Euroopassa Schengen-alueella on mahdollista, ja myös matkustaminen Hollannin ja sen entisten siirtomaiden välillä on viisumivapaata.

Puheena olevan esitutkintakokonaisuuden päätekijä on Nigerian kansalainen, hän asui Curacaossa (Alankomaiden Antilleilla) josta hänelle oli myönnetty myös Hollannin passi. Toisen osion päätekijä, Tampereella asuva nigerialaismies, vietti aikaansa Suomessa Espanjasta saadulla oleskeluluvalla.

Poliisin mukaan Hollannin passin saamisen lisäksi Curacao on salakuljetusverkostoille erinomainen paikka operoida myös siksi, että Curacao sijaitsee aivan Venezuelan rannikon tuntumassa. Suuri osa Kolumbiassa tuotetusta kokaiinista kuljetetaan Venezuelan läpi satamakaupunkeihin, joista salakuljetus eri puolille maapalloa alkaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.