Mainos

Tällaisiin ongelmiin tavaramerkkien rekisteröinti voi kaatua – 15 karua esimerkkiä

Tavaramerkin rekisteröinti on tarkkaa puuhaa, jossa kannattaa olla nopea. Muuten oma tavaramerkki saattaa jäädä saamatta.

Business Insider on listannut 15 epäonnistunutta tavaramerkkiä koskevaa rekisteröintiä. Lehti arvelee, että tavaramerkeistä päättävän viraston työntekijöillä on saattanut olla hyvinkin hauskaa käsitellessään hakemuksia.

Ei ole mitenkään harvinaista, että esimerkiksi julkisuuden henkilöt hakevat nimelleen rekisteröintiä.

Tällaista yritti Yhdysvaltain entinen varapresidenttiehdokas Sarah Palin. Hänen hakemuksensa kuitenkin jouduttiin hylkäämään varsin yllättävin perustein. Palin oli yksinkertaisesti unohtanut allekirjoittaa hakemuksensa.

Yhdysvaltain tavaramerkeistä päättävä virasto on evännyt myös Twitteriltä mahdollisuuden käyttää tavaramerkkinään twiitata-sanaa. Hakemus hylättiin, koska joku muu taho oli jo ehtinyt hakemaan tavaramerkkiä itselleen.

Moottoripyörävalmistaja Harley Davidson puolestaan yritti rekisteröidä itselleen kierroksilla käyvän moottorinsa äänen. Hakemus kuitenkin hylättiin, sillä muut moottoripyörävalmistajat valittivat äänen olevan tismalleen saman kuin heidän moottoripyörissään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.