Tällaisen purjehdusloman voi viettää Karibian saarilla

Keinumista lempeillä laineilla, pulahduksia kristallinkirkkaisiin vesiin ja hienohiekkaisia rantoja – tällaista on purjehduslomailu Karibialla.

– Karibia on niin suuri alue. Kaikki saaret ovat omanlaisiaan. Ilmasto on aivan ihanteellinen, Anne Väli-Mattila huokaa, kun häneltä kysyy Karibianmeren ykköskohdetta.

Purjehtiminen saarelta toiselle onkin oiva tapa nauttia karibialaisista maisemista, luonnosta ja elämänmenosta. Annen mukaan matkan ohjelma riippuu paljon vieraan mieltymyksistä.

– Purjehtiminen ja paikasta toiseen siirtyminen on tietenkin ykkönen. Sitten on snorklausta, ja monissa paikoissa on mahdollista osallistua sukelluskeskusten järjestämiin sukelluksiin, Anne listaa.

– On hienoja rantoja ja rantabaareja. Voidaan katsella erilaisia kaupunkeja ja kyliä, ja joissain paikoissa on hyvät patikointimahdollisuudet.

Ohjelmaa on luvassa valoisaan aikaan, ja yöt vietetään usein luonnonsatamissa.

Kokemusta ei vaadita

S/y Karibian vieraina on ollut kaikenlaisia matkalaisia lapsiperheistä varttuneempaan väkeen. Purjehduskokemusta ei vierailta vaadita.

– Riittää, että haluaa pitää hauskan loman. Avoin mieli kannattaa olla, halu nähdä uusia asioita, Anne toteaa, mutta muistuttaa uimataidosta olevan etua, etenkin lapsivieraille.

– Rantaan kuljetaan kumiveneellä, joten pikkaisen pitää pystyä liikkumaan.

Merellä viihdytään yleensä viikon verran, ja vieraita mahtuu mukaan maksimissaan kuusi. Nyt katamaraani on kesäteloilla odottamassa ensi kautta, jolloin s/y Karibia seilaa brittiläisten Neitsytsaarten seesteisillä vesillä.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Anne ja Tero Välimattila

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja