Tällainen on unelmaminiä: täyttäisitkö vaatimukset?

Onko unelmaminiä herttainen kädentaitaja, vai mieluummin kansainvälinen ja koulutettu kaunotar? Shoppaileva pissis ei ainakaan. Lue, millaiset morsiamet olisivat appivanhemmille mieleen!

Perhekeskeinen kodinhengetär, sivistynyt keskustelija tai kauniin tyylikäs ja kansainvälinen. Tällaisia vastauksia saimme, kun kysyimme lukijoiltamme millainen on unelmien miniä.

Joillekin sellainen oli jo siunaantunut, toiset elättelivät toivoa paremmasta. Kyselymme selvitti sitäkin, millainen nainen ei hurmaa rakkaansa perhettä. Esimerkiksi karavaanari, pissis tai huonokäytöksinen hupakko eivät saisi vastanneiden siunauksia.

Kodinhengetär ja kädentaitaja

Unelmaminiän pitäisi olla kotona viihtyvä, eikä aina shoppailu mielessä tuhlaamassa rahoja. Tykkäisin myös sellaisesta, joka viihtyisi mökillä, eikä vain kerran, pari kesässä kävisi. Samoin hän antaisi enemmän puolisolleen vapautta olla mökillä. Olisi kiva, jos miniä joskus auttaisi anoppiaan eikä kieltäisi puolisoaan niin tekemästä.

Tepu

Unelmaminiä on herttainen naapurintyttö, joka huolehtii perheestä ja lapsista yhdessä puolisonsa kanssa ja on myös paljon lasten ajassa mukana.

Retulainen

Huolehtii lapsista tunnollisesti, on hyvä ja ahkera äiti. Hoitaa ruokaa aina miehelle ja perheelle valmiiksi. Hoitaa kodin tai maksaa siivoojan ellei itse siivoa, ei laita miestä tekemään kaikkea vaikka olen opettanut pojan tekemään kaikkea. Ei ole siis peukalo keskellä kämmentä eikä laiska. Tarttuu toimeen tarvittaessa, ei siis ole avuton eikä mustasukkainen, luulosairas tai nitisijä ja marisija, ei siis narsisti. Ei ole mustasukkainen anopille ja isoäidille eikä miehen sukulaisten parissa olemiselle.

Mami

Minulle unelmaminiä on tyttö, joka tekee kaikenlaisia käsitöitä, niin kuin minä. Minulla on melkoiset varastot kankaita, lankoja ynnä muuta, joten olisi hyvä olla joku, kelle niitä jakaa ja testamenttaa.

käsityöläinen

Unelmaminiä on hyväkäytöksinen, syvällisestikin keskusteleva, perhekeskeinen ja kaikille kilteille ystävällinen. Joustava, mutta määrätietoinen ja päättäväinen, kun tilanne niin vaatii. Ihan kuin minä!

Ippa

Luonne on tärkein

Tavallinen teeskentelemätön, luonnollinen, rehellinen miestään ja lapsiaan rakastava miniä on mieleeni. En jaksa teeskentelyjä ja kieroiluja.

Carpediem

Luonne on ykkösasia. Avoimuus, rehellisyys, kaikkien kanssa toimeentuleva ja positiivinen ote elämään yleensä vie suhdetta hyvin eteenpäin. On toki etu, että miniä on kädentaitaja useammalla saralla. Ja varmasti hieno piirre on, jos pitää lapsista. Heissähän on tulevaisuus.

Merja

Tällaisia ovat kauhuminiät!

En tykkää karavaanariminiästä ja siitä, että lapset opetetaan kiertolaisiksi pienestä pitäen. Saahan kierrellä, mutta kohtuus kaikessa.

Tepu

Pahin vaihtoehto olisi tyhmä ja pinnallinen pissistyyppi, mutta poikamme tuntien en usko, että hän sellaisiin päin vilkaiseekaan.

Minka

Unelmaminiä juttelee anopin kanssa ja kutsuu kylään kotiinsa. Toinen miniä tekee näin, toinen ei kutsu kylään eikä anna olla lapsensa kanssa muun kuin oma äitinsä, eikä juttele. Sellainen hän on.

Lissu

Minulla on yksi unelmaminiä ja kaksi unelmavävyä. Mutta yhden miniäkokelaan vaihtaisin heti, jos mahdollista. Hän on kauhuminiä. Hän on yrmeä, töykeä ja käytös on huonoa. Hän ei ole sopeutunut meidän perheeseemme ja on erottanut myös poikani perheestään. Kylässä ei käydä, ellei neidille ole siitä hyötyä. Esimerkiksi häät Lontoossa kelpasivat hänelle, koska hän pääsi ostoksille. Kaikista kamalinta on, että heille on tulossa vauva, jolla tulee olemaan kolme serkkua isän puolelta. On epäselvää, saavatko serkut koskaan tavata, koska lapsen isällä ei ole sananvaltaa. Jos heille tulee ero, niin lapsi ei saa varmasti tavata edes isäänsä, puhumattakaan isovanhemmista ja muista sukulaisista. Muiden miniöideni vanhemmatkin ovat herttaisia ja mukavia ihmisiä, joiden kanssa tulee oikein hyvin juttuun, mutta tämän vaikean vanhempia ei ole näkynyt: en tiedä, onko heitä edes olemassa.

2xMummo

Kansainvälinen miniä kiinnostaa

Unelmaminiä olisi kansainvälisesti ajatteleva, jollekin alalle koulutettu, kielitaitoinen, sopusuhteinen, hoikka nainen. Ymmärtää elämää ja osaa selvitä vaikeuksissa. Rakastaa perhettään ja hyväksyy erilaisuuksia. Osaa taloudenpidon.

sinimatti

Minä en ole se, joka miniän kanssa eläisi, joten en edes viitsi ajatella asiaa kovin tarkkaan. Kunhan olisi aito ihminen, itsensä ja maailman kanssa tasapainossa. Pienenä erikoisuutena mainittakoon, että pitäisin bonuksena sitä, jos hän olisi kotoisin muualta kuin Suomesta - vaikka ei suomalainenkaan toki mikään pettymys olisi. Olin itse aikanani vähällä jäädä maailmalle, ja siksi kaipaan välillä reipasta tuuletusta tähän suomalaiseen umpioon.

Minka

Tosielämän unelmaminiät

Minulla on jo unelmaminiä, ollut jo 11 vuotta. Upea kolmen lapsen äiti, tilannetajuinen, sanavalmis, hyvä ruoanlaittaja ja leipoja. Monta hyvää keskustelutuokiota olemme käyneet pohtien tätä maailmanmenoa. Tunnemme olevamme kiinteä osa poikani perhettä, missä meidät myös huomioidaan ja hekin ovat meillä tärkeitä, varsinkin ihanat lapsenlapsemme, joita meillä ei olisi ilman ihanaa miniää ja poikaani.

Pihari

Minulla on unelmien miniä. Hän ei polta, ei juo, on sivistynyt. Puhuu useaa kieltä, vaikka ei vielä suomea puhukaan. Hän ajattelee muita ihmisiä, vanhempia - heidän oloaan. Hän myös kääntyy puoleeni, jos rakas poikani jostain syystä unohtaa jotkin pienet asiat, jotka vaikuttavat heidän avioliittoonsa, yritettyään ensin itse. Heillä on mainio fiksu pikku poika, joka pontevasti auttaa jo vanhempiaan alle 2-vuotiaana. Kaiken älykkyyden lisäksi miniäni on kauniin tyylikäs. Toivon poikani olevan hänelle niin hyvä aviomies, että saan pitää hänet elämäni loppuun asti miniänäni.

Maijukka

Studio55.fi

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja