Koronapotilaiden määrä sairaaloissa jatkaa laskua, testauskapasiteetti jopa kymmenkertaistunut – milloin kasvomaskeista voidaan luopua?

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri pitää nyt tiedotustilaisuuden.

Seuraamme tilaisuutta tässä artikkelissa. Videolta näet myös tilaisuuden MTV Uutiset Livessä.

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi, että sekä vuodeosastopotilaiden määrä että teho-osastopotilaiden määrä on laskenut.

– HUSin alueella sairaalahoidossa on noin 50 ja tehohoidossa noin 15 potilasta, Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärven mukaan vielä ei ole tiedossa, onko vappu aiheuttanut piikkiä koronalukuihin.

 HUSin tartuntatautien ylilääkäri Asko Järvinen kertoi, että vuoden takaiseen verrattuna koronatestausta tehdään nyt paljon enemmän. Tähän aikaan vuosi sitten päivittäiset testausmäärät olivat HUSin alueella 1 000 - 1 200, nyt päästään jo noin 10 000 testiin. 

– Kiitos ihmisten, jotka ovat koronatesteihin hakeutuneet, meidän testauskapasiteetti on 8-10 kertaa sitä, mitä se on ollut vuosi sitten, Järvinen sanoo.

Milloin kasvomaskeista voidaan luopua?

Mediakysymyksissä tiedotustilaisuuden päätteeksi tuli ilmi kysymys kasvomaskien käytöstä. Voiko kasvomaskeista pian luopua nyt, kun koronapandemia näyttää taittuvan?

Mäkijärven mukaan maskeista ei olla luopumassa ihan lähiaikoina. 

– Kyllä tässä maskeja vielä kannattaa pitää monta viikkoa. Meillä on henkilöitä, joita ei ole rokotettu. Vaikka tartuttavuus on ensimmäisen koronarokotteen jälkeen todennäköisesti vähentynyt, se on edelleen olemassa, Mäkijärvi sanoi.

Kun rokotuskattavuus toisen rokoteannoksen myötä nousee, annetaan uudet kasvomaskiohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat