Tällainen on Mika Kallion luksustalo - katso kuvat!

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion hulppeassa omakotitalossa Valkeakoskella on peräti 390 neliötä, mutta se toimii vain miehen kakkoskotina.

Katso millaisia asuntoja Valkeakoskella on myynnissä Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Kallio rakennutti kaksikerroksisen valkoisen kivitalon Valkeakosken asuntomessualueelle Lintulaan.

Vanhaa aikaa henkivässä talossa on valoisat aulat, näyttävä portaikko, kaarevia erkkereitä ja isot huoneet. Alakerrassa on ylellinen saunaosasto, jonka viereen rakennettiin takkahuone baarityylisine sisutuksineen.

– Sauna ja oleskelutilat ovat minulle tärkeitä, joten erityisesti niiden suunnittelussa näkyy oma kädenjälkeni, Kallio kertoo.

Ekologinen komeus

Neliöidensä puolesta Kallion talo on koko messualueen suurin. Talo lämpiää energiatehokkaasti maalämmöllä.

Kartanomainen talo sijaitsee 3 000 neliön rinnetontilla messualueen laidalla. Tontilta löytyy myös isokokoinen, 160-neliön autotalli, jonne Kallion on tarkoitus sijoittaa myös vanhoja kisapyöriään ja löytyypä sieltä myös miehen lukuisat palkintopokaalit.

Pihalta löytyy muuten erikoisuus: pihavalot ovat Raimo "Raipe" Helmisen valaistusfirmasta ja lätkälegendan itsensä asentamat!

Lastenhuone suloisen pinkkiä

Kalliolla on Valkeakosken kaupungin kanssa yhteistyösopimus, joten kustannukset tontista menevät tämän sopimuksen piikkiin.

Työnsä takia Kallio asuu tällä hetkellä Monacossa, mutta pitää Valkeakoskea ihanteellisena asuinpaikkana.

– Valkeakoskella kaikki tarvittavat palvelut ovat helposti saatavissa. Täällä on hyvä rentoutua ja latautua kisojen välissä. Valkeakoskelta on myös lyhyt matka Tampereelle ja Helsinkiin. Koulut ja päiväkoditkin ovat aivan messualueen tuntumassa, pienen tytön isä sanoo.

Mika Kallio on avoliitossa Tuuli Vähälän kanssa ja pariskunnalla on vuonna 2007 syntynyt lapsi.

Katso millaisia asuntoja Valkeakoskella on myynnissä Jokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Kuvat: Lehtikuva ja Antero Tenhunen.

Lue myös:

    Uusimmat