Tällainen on koronavirustilanne maailmalla juuri nyt – Kiinan pääkaupungissa tartuntamäärät lähtivät nousuun

Pekingissä tartuntamäärät lähtivät nousuun – Tällainen on koronavirustilanne maailmalla juuri nyt 3:43
Katso videolta millainen on koronavirustilanne maailmalla juuri nyt.

Vaikka täällä Suomessa koronavirustilanne on jo hellittämään päin, monessa muussa maailman kolkassa asiat ovat toisin. Yhteensä koronavirustapauksia on maailmassa raportoitu yli 8 miljoonaa. Tällainen koronatilanne on eri maanosissa.

Eurooppa

Suurimassa osassa Eurooppaa koronavirustapausten määrä on laskussa. Monet maat ovat jo höllentäneet koronarajoituksia.

Eniten uusia tautitapauksia Euroopan osalta raportoidaan tällä hetkellä Venäjällä, Iso-Britanniassa, Turkissa ja Ruotsissa. Suomessa raportoitiin tänään viisi uutta koronavirustartuntaa, eikä yhtään kuolemaan johtanutta tapausta.

Yhdysvallat

Yhteensä Yhdysvalloissa on todettu noin 2,1 miljoonaa koronatartuntaa ja lähes 117 000 kuolemaan johtanutta tapausta.

Kokonaistilanne Yhdysvaltojen kannalta on tautitapausten osalta hiipumaan päin. Eilen ja toissapäivänä Yhdysvalloissa raportoitiin 400 päiväkohtaista koronan aiheuttamaa kuolemantapausta.

Yhdysvalloissa on edelleen menossa koronaviruksen ensimmäinen aalto, mutta valtion suuren koon vuoksi aalto iskee eri osavaltioihin kunnolla vasta nyt.

Koronavirus iski Yhdysvalloissa ensimmäisenä pahiten New Yorkiin ja sen lähellä oleviin, itärannikon osavaltioihin. Nyt tilanne on kuitenkin monissa itärannikon kaupungeissa parempi.

Tautitapausten määrä kasvaa puolestaan Yhdysvaltojen eteläosassa sijaitsevissa osavaltioissa, kuten Floridassa, Alabamassa, Arizonassa sekä Teksasissa. Myös Kalifornian tautitapaukset ovat nousussa.

Floridassa, Teksasissa ja Arizonassa tehtiin tällä viikolla päiväkohtainen ennätys todettujen tautitapausten osalta. Kaikissa osavaltiossa todettiin yli 2000 koronatapausta päivässä. Tapausmääriin vaikuttaa myös testaamisen lisääminen.

Etelä-Amerikka

Etelä-Amerikan koronavirustilanne on hyvin toisenlainen kuin useassa länsimaassa, sillä niissä tautihuippua ei ole vielä saavutettu.

Vakavimmin koronavirus on tähän mennessä iskenyt Etelä-Amerikan maista Brasiliaan reilulla 900 tuhannella tapauksella. 

Aasia

Kiinassa valmistaudutaan koronaviruksen mahdolliseen toiseen aaltoon. Maan pääkaupungissa Pekingissä on kuuden viime päivän aikana todettu ainakin 137 uutta tartuntaa. Tartuntojen on kerrottu olevan kytköksissä paikalliseen liha- ja vihannestoriin.

Intian koronatilastot lähtivät jyrkkään nousuun, kun maa raportoi 2000 uudesta koronavirustapauksesta. Ei ole varmaa, onko joukossa myös vanhoja tapauksia. Tapausten määrä on Intiassa siis päinvastainen kuin Euroopassa, sillä tautitapausten määrä kasvaa edelleen.

Afrikka

Kaikissa Afrikan maissa on todettu koronavirustapauksia ja monissa maissa tautitapausten määrä nousee edelleen. Eniten tapauksia on todettu Etelä-Afrikassa, sen jälkeen Nigeriassa ja Ghanassa.

Yhteensä Afrikassa on todettu lähes 260 000 koronatapausta.

Australia ja Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on käytännössä eliminoinut uuden koronaviruksen. Australiassa raportoidaan muutamia päiväkohtaisia tapauksia.

Lue myös:

    Uusimmat