Hän on Kuopion kouluiskut tehnyt opiskelija – mustiin pukeutunut Joel Marin ei koskaan tervehtinyt naapureitaan, asunut talossa jo vuosia

5:29

Kuopiossa eilen tehdyn kouluiskun tekijäksi epäillään Joel Otto Aukusti Marinia, vahvistavat MTV Uutisten lähteet. Vuonna 1994 syntynyt Marin on aloittanut opiskelut oppilaitoksessa vuosia sitten.

Poliisi loukkaantui Marinin kiinniotossa lievästi hyökkääjän sapelista. Kiinnioton yhteydessä poliisi käytti ampuma-asetta.

Kiinniotettua miestä epäillään murhasta, murhan yrityksestä sekä useista muista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä.

Hyökkäys tapahtui eilen iltapäivällä Kuopion kauppakeskus Hermanissa sijaitsevassa Savon ammattiopiston toimipisteessä. Teossa kuoli yksi henkilö ja loukkaantui kymmenen, mukaan lukien tekijä.

Ei häiriköinyt naapureitaan

Poliisi on suorittanut epäillyn asuntoon Särkiniemen opiskelija-asuntolassa kotietsinnän, jossa on takavarikoitu atk-laitteita. Siilinjärveltä kotoisin oleva Marin muutti kyseiseen asuntoon vuonna 2015. Ylioppilaaksi hän kirjoitti vuonna 2014 Siilinjärven lukiosta.  

Poliisi ei ole ehtinyt vielä tutkia takavarikoitujen laitteiden niiden sisältöä. Kotietsinnässä löydettiin myös polttopullovarustusta.

Naapureiden mukaan epäilty mies pukeutui aina mustiin eikä koskaan tervehtinyt. Naapurit olivat nähneet hänen kantavan äskettäin mukanaan pitkää laatikkoa. Miehestä ei naapureiden mukaan kuitenkaan koskaan ollut mitään häiriötä tai haittaa.

MTV Uutiset julkaisee tekijän henkilöllisyyden teon poikkeuksellisuuden ja yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja