KRP vahvistaa: Kuopion kouluhyökkäyksessä menehtynyt nainen oli 1996 syntynyt Ukrainan kansalainen – ystävä IS:lle: "Hän oli kaunis, iloinen ja elämänhaluinen"

2:35
Katso video: Ukrainan suurlähetystöltä soitettiin surullinen puhelu Kuopion kouluiskussa surmansa saaneen naisen sisarelle: "Hänen sukulaisensa haluaisivat tulla Suomeen"

Kuopion kouluhyökkäyksessä kuollut nuori nainen oli vuonna 1996 syntynyt Ukrainan kansalainen, vahvistaa keskusrikospoliisi.

KRP tiedotti asiasta sen jälkeen, kun hyökkäyksestä epäilty Joel Otto Aukusti Marin vangittiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Marinia epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

MTV Uutiset sai aiemmin tiedon hyökkäyksessä kuolleen naisen kansalaisuudesta Ukrainan suurlähetystöstä, mutta poliisi vahvisti sen vasta tänään.

Uhrin sisko sai järkyttävän puhelun

Ukrainan suurlähetystön II lähetystösihteeri Dmytro Gusiev kertoi aiemmin MTV Uutisille soittaneensa surmansa saaneen naisen sisarelle Ukrainaan.

– He olivat hyvin järkyttyneitä tapahtuneesta, Gusiev kertoi.

KRP vahvistaa nyt, että nainen oli syntynyt vuonna 1996. Hän opiskeli Savon ammattiopistossa, kuten teosta epäilty Marin.

Suurlähetystön mukaan nainen oli Suomessa mennyt naimisiin toisen EU-maan kansalaisen kanssa. Hän oli saapunut Suomeen vuonna 2017.

"Hän oli kaunis, iloinen ja elämänhaluinen"

Ilta-Sanomien haastattelema naisen kuopiolainen ystävä kertoi, että pariskunnan oli tarkoitus jäädä pysyvästi asumaan Suomeen.

– Hän oli kaunis, iloinen, elämänhaluinen. Hänestä oikein säteili elämänhalu, ystävä muistelee naista lehdelle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja