Tällainen koti on sisustussuunnittelijan kauhukuva

Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija löytää sekavastakin kodista usein asukkaiden kanssa yhdessä sen punaisen langan, jonka avulla kodin sisustus muuttuu harmoniseksi kokonaisuudeksi. Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelijalla Tea-Mariia Pyykösellä on kuitenkin yksi kauhukuva.

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen on uransa aikana kohdannut monenlaisia koteja, eikä hän rautaisena ammattilaisena vähästä hätkähdä. Kodissa vallitseva tavaranpaljous ja sotku vaikeuttavat kuitenkin hurjasti hänen työtään.

Sisustussuunnittelijalta toivotaan usein paljon käytännöllisiä säilytysratkaisuja ja joskus tämän toiveen asettamat mittapuut asettavat hurjiakin haasteita ammattilaiselle. Suuri määrä tavaraa asunnon kokoon nähden vaikeuttaa suunnittelijan työtä enemmän kuin erikoiset sisustusratkaisut.

– Minä olen todella järjestyksen ihminen. Jos asunto on aivan jumalattoman täynnä tavaraa ja siellä on sekasortotilanne päällä, niin minulla kestää hetken aikaa, että saan rauhoitettua ajatukseni, Pyykönen kertoo.

Ammattilaisenkin on vaikea hahmottaa itse asunto ja sen mahdollisuudet, jos paikalla ei ole siistiä.

– Itse asuntoa on hankala nähdä, jos tavaraa on joka paikka täynnä. Sekasorto on minun painajaiseni! Pyykönen kertoo.

Kotia kohti -sarjan 10. jakso AVAlla maanatain klo 21. Katso edellinen jakso:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja