Tällainen ihminen on hyvä nettiflirttailija

Britit flirttailevat nykyään enemmän netissä kuin kasvotusten, uusi selvitys paljastaa. AVAn lukijat kertovat kokemuksensa nettiflirttailusta. Tällainen ihminen pärjää rakkausmarkkinoilla verkossa.

Netin kautta lähetettyjen hymiöiden, tökkäysten ja akronyymien käyttö on yleistynyt flirttailussa niin paljon, että britit lähestyvät vastakkaista sukupuolta nykyään useammin verkon kautta kuin kasvokkain. Teknologian käyttäminen romanttisessa mielessä on niin yleistä, että jopa 43 prosenttia nuorista briteistä flirttailee tätä kautta ainakin joskus, Oasis Mango Medleyn tkemä selvitys paljastaa.

Perinteinen flirttailu ei ole kuitenkaan täysin hävinnyt. Toistuva silmäily, flirttaileva nauraminen ja viipyilevät katseet ovat takuuvarmoja vinkkejä siitä, että toinen on kiinnostunut. Jopa yhdeksän kymmenestä brittinuoresta pitää itseään hyvänä flirttailijana. Kyselyyn vastanneista jopa 20 prosenttia flirttailee usein edes tiedostamatta asiaa.

Väärinkäsitysten riski on netissä suuri

Myös ujoina pidetyt suomalaiset ovat myös innokkaita flirttailemaan netissä. Sanasepot menestyvät nettiflirttailussa muita paremmin. Toisaalta myös ujot uskaltavat lähestyä netissä vastakkaista sukupuolta rohkeammin kuin kasvokkain.

"Nautin kovasti flirttailusta, mutta omat kokemukseni nettiflirttailusta ovat lähinnä Facebookista. Parhaimmillaan se voi olla hauskaa piristystä vaikkapa duunipäivään. Uudelle tuttavuudelle kynnys viestittelyyn fb:ssä on jotenkin matalampi kuin soittaminen tai tekstari. Netissä se on jotenkin sävyltään kepeämpää, pinnallisempaa, vaikka tosiasiassa kyllähän fb-viestittely on harkitumpaa kuin silmäpeli vaikka ravintolassa. Ehkä syynä on se, että tunnen nettituttavuuteni edes jotenkuten oikeassakin elämässä.

Tosielämässä flirttailu on kuitenkin paljon antoisampaa, jotenkin luontevampaa ja siitä näkee, synkkaavatko kemiat oikeasti. Se on myös jännittävämpää. Netissä voi luoda itsestään hauskan ja hurmaavan kuvan ja nauttia siitä roolista, mutta livenä se on vaikeampaa. Jonkun Facebook-tuttavan kanssa ei oikeassa elämässä ehkä olisikaan minkäänlaista kipinöintiä, vaan nettiflirttailu on lähinnä ajanvietettä. Facebookissa voi olla liiankin helppo lähestyä: jotkut, joiden kanssa olen aikoinaan flirttailuun sortunut (netissä tai ei), saisivat jo jättää rauhaan." Nainen, 26

"Nettikeskusteluissa on vaikea erottaa flirttailua ystävällisyydestä. Miespuolisten kavereiden ystävällisen jutustelun tulkitsee helposti flirttailuksi, vaikka kyse olisi pelkästä huulenheitosta. Siksi pyrin itse olemaan varovainen nettikeskusteluissa. Ystävälliseen jutusteluun saatan kyllä lähteä mukaan, mikäli tiedän, ettei toisella ole sen kummempia taka-ajatuksia. " Nainen, 27,

"Uskoisin, että nettiflirttailu on jo aivan arkipäivää. Sitä tehdään varmaan koko ajan, ja usein varmaan myös vailla mitään suurempaa ja vakavampaa tarkoitusta. Sosiaalisessa mediassa se on mahdollista oman itsenä sekä nimimerkin suojissa. Kun ihmiset vaikkapa Facebookissa kommentoivat toistensa statuksia ja toimintoja, niissä on usein humoristinen, flirttaileva sävy mukana. Ja jos flirtti voi olla ja on kevyttä ja hauskaa, niin miksikäs ei niin voisi toimia? Huumori kuuluu flirttiin yleensäkin oleellisesti, ja parhaimmillaan nettiflirtti piristää päivää.

Kun ihmiset eivät kommunikoi kasvokkain ilmeet ja eleet jäävät näkemättä, ja kirjoitetulla tekstillä ja mahdollisilla hymiöillä on suuri merkitys. Huumorintajuiset sanataiturit ja muutenkin hyvät ilmaisijat menestyvät tässä pelissä.

Flirttailu on ehkä joillekin ihmisille helpompaa netissä. Netissä voi heittää ehkä helpommin tuntemattomammille jotain, ilman että häntä joutuu heti kohtaamaan kasvokkain. Lisäksi flirttailua voi harrastaa netissä vaikka kuinka monen kanssa yhtaikaa.

Toisaalta netti tuo oman haasteensa flirttiin: kun kommunikoidaan niin, ettei nähdä kasvoja ja eleitä, väärinkäsitysten vaara on suuri. Ilmaisuista voi syntyä melkoista soppaa, jos osapuolet eivät tunne tai ymmärrä toisiaan sujuvasti." Nainen, 28

Katso Shannen tahtoo naimisiin: Painostava Praha

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Osittainen lähde: Female First

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja