Tällä viikolla luvassa kaksi aurinkoista päivää, mutta helteitä ei näy sääkartoilla – koululaiset saavat sadetta niskaan ympäri maata

3:16

Koululaiset aloittavat syyslukukauden sateisessa ja epävakaisessa säässä. Sateensuojat kannattaa pakata reppuihin, sillä Etelä-, Itä- ja Pohjois-Suomessa sää on vaihtelevaa ja sateista keskiviikkona sekä torstaina. 

Meteorologi Miina Mannisen mukaan lämpötila on etelässä 20 asteen tienoilla, mutta Itä- ja Pohjois-Suomessa on viileämpää. Siellä lämpötila jää 10–15 asteeseen.

Perjantaista ja lauantaista on Mannisen mukaan tulossa monin paikoin aurinkoisia ja poutaisia päiviä, mutta uusi sadealue vyöryy Suomen ylle jo sunnuntaina.

Mannisen mukaan sää on epävakaista, eikä sadealueiden liikkeitä pysty vielä ennustamaan aivan varmasti. Myös päivälämpötilat riippuvat siitä, missä sataa ja missä paistaa.

– Joka paikassa ei varmasti sada.

Helteitä ei näköpiirissä

Viimeisen viikon aikana Suomessa on hytisty melkoa koleassa säässä.

Mannisen mukaan helteitä ei edelleenkään ole näköpiirissä. Tällä tai seuraavalla viikolla lämpötilat pysyvät ennusteiden mukaan 25 asteen alapuolella. Kesäisiä 20 asteen lämpötiloja on kuitenkin luvassa ainakin etelään.

Mannisen mukaan helteitä voi hyvin vielä ilmaantua Suomeen elokuun loppupuolella. 

– Ei ole mitenkään harvinaista, että elokuun lopussa saadaan hellettä, mutta ennusteet eivät vielä yllä sinne asti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja