Tällä tavoin suomalaiset kärsivät burnoutista

Burnoutin alla ryytyvät ihmiset hakevat helposti apua netin keskustelupalstoilta. Esimerkiksi Suomi24-sivustolla on tuhansien kommenttien keskusteluketju aiheesta stressi ja burnout.

Keräsimme Suomi24:n palstalta muutamia kertomuksia siitä, miten suomalaiset kokevat työuupumuksen.

− Olisi 1001 asiaa hoidettavaksi juuri nyt. Heti, välittömästi. Mutta sitten keskittymiskyky alkaa lähestyä rajatta nollaa. Eli edes pieniin asioihin ei pysty keskittymään.

− Olen huomannut, että parhaiten pystyy keskittymään aamuyön tunteina, kun ei ole kiire mihinkään. Oletankin keskittymiskyvyn puutteen johtuvan stressistä. Eli juuri siitä, että on monta monta asiaa, jotka pitäisi hoitaa heti. Siksi mihinkään tehtävään ei voi keskittyä kunnolla, kirjoittaa nimimerkki Miten tässä jaksaa.

Nimimerkki Varjolilja puolestaan kertoo, ettei hänen muistinsa toimi stressin alla.

− En muista mitään, muistini on yhtä hyvä kuin yksivuotiaalla lapsella. Usein unohdan kesken kaiken, mitä olinkaan menossa tekemään. Kun pää on täynnä, ei siellä enää ole tilaa millekään.

− Välillä oloni on raskas, aivan kuin olisin noussut vedestä pitkällisen uinnin jälkeen tai olisin juuri synnyttänyt lapsen, enkä enää kestäisi kätilön tekemää jälkitutkintaa ja -hoitoa. Jalkani ovat niin painavat, etten enää jaksaisi ottaa askeltakaan ja aina vain täytyy astua eteenpäin. Jos voisin päättää, mitä tekisin, en tekisi yhtään mitään. Makaisin vain sängyssä kaiken aikaa ja joskus vähän söisin jotain pientä, Varjolilja kuvailee.

Joillekin kasautuvat paineet tuottavat myös fyysisiä oireita.

− Työt pyörivät mielessä, vaikka kuinka yritän niiden ajattelusta päästä pois. Viimeiset 2 kuukautta olen potenut jatkuvaa päänsärkyä, pahoinvointi on jatkuvaa kuten myös vatsakivut, ja viime perjantaina purskahdin kesken työpäivän itkemään.

− Tällä viikolla en enää ole saanut oikein mitään aikaiseksi, ja saan likipitäen paniikkikohtauksen kun puhelin soi. Ja koen huonoa omaatuntoa nytkin kun kulutan työaikaani netissä, mutta en vain saa itseäni työn ääreen edes pakottamallaan tällä hetkellä, nimimerkki Kovisneiti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja