Tällä paikalla George Floyd menetti henkensä – risteyksen muistoesineet halutaan nyt poistaa: "Protestoijat eivät voi ottaa kaupunkia valtaansa"

George Floydin muistolle perustetun paikan kohtalo on edelleen auki 1:37
Katso video: Tältä näyttää George Floydin muistolle perustettu paikka – muistopaikan kohtalo on edelleen auki

Poliisien hallussa kuolleen tummaihoisen George Floydin kuolinpaikalla on edelleen runsaasti muistoesineitä. Nyt muistoesineet halutaan kuitenkin poistaa.

Floyd kuoli poliisien hallussa toukokuussa. Floydin kuolemasta alkoivat massiiviset Black Live Matters -mielenosoitukset, joissa korostettiin tummaihoisten ihmisten oikeuksia.

CNN vieraili kuolinpaikalla, jossa on yhä muistoesineitä. Floydin kuolinpaikan läheinen risteys sekä tienvarsi on täynnä paikalle tuotua lunta, kukkia ja muita muistoesineitä. Tienvarteen on pystytetty myös teltta, jonka sisällä on muistoesineitä sekä erilaisia kasveja.

Muistopaikan hoitajien huolena on kuitenkin muistopaikan tulevaisuus, sillä tällä hetkellä mietitään, minkälainen tulevaisuus Floydin muistopaikalla tulee olemaan. Kaupunki haluaisi poistaa muistoesineet risteyksestä.

Protesti jatkuu

Usein aluetta huolehtiva Janella Austin toteaa, että muistopaikan on tarkoitus olla protestina ja aiheuttaa häiriötä. Hän kuvailee protestia taiteena, jossa jokaisella taiteenkappale kuvastaa kipua ja toivoa.

– Me aiomme rauhanomaisesti pitää taiteen paikalla siihen asti, kunnes jotkut tajuavat, että meidän täytyy tehdä jotain toisin, Austin toteaa.

Kaupunginvaltuuston varapresidentti Andrea Jenkinsin mukaan mielenilmausta ja Floydin muiston kunnioitusta voi tehdä muutenkin kuin tukkimalla julkista risteystä. Hän kertoo ajaneensa samoja asioita jo vuosikymmenten ajan, joita muistopaikan protesti nyt edustaa.

– Protestoijat eivät voi ottaa kaupunkia valtaansa. Se ei ole todellisuutta, hän toteaa.

Tulevaisuudessa yhtenä vaihtoehtona on pysyvä muistomerkki. Aikataulua sen suhteen tai nykyisenmuotoisen muistoalueen poistamiselle ei vielä ole.

Lähde: CNN

CNN: Tästä videosta kaikki lähti – George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi 3:09
Tästä tapauksesta Black Lives Matter -mielenosoitukset saivat alkunsa kuukausia sitten, kun George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi

Lue myös:

    Uusimmat