Mainos

Tällä kadulla rytisee eniten – Helsingin poliisi ottaa liikenneturmien murheenkryynin erityisvalvontaan

Helsingin eri alueista eniten liikenneonnettomuuksia tapahtui viime vuonna Kampissa, jossa onnettomuuksia kirjattiin 116. 

Kampissa tapahtuneiden lukuisten liikenneonnettomuuksien takia poliisi aloittaa kuukauden kestävän tehovalvonnan alueella.

Valvontaa tehdään koko Kampin alueella, mutta erityisesti Mechelininkadulla, Pohjoisella Rautatiekadulla, Lönnrotinkadulla ja Mannerheimintiellä. Eniten onnettomuuksia tapahtui Mechelininkadulla.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota muun muassa turvaväleihin, liikennevalojen noudattamiseen, suojateiden käyttämiseen, vilkun käyttämiseen, matkapuhelimeen puhumiseen ja ajonopeuksiin. Myös liikennettä vaarantavaan pysäköintiin puututaan tehostetusti.

Poliisin mukaan suurin osa onnettomuuksista tapahtui arkipäivisin ruuhka-aikoina. Yleisimmät onnettomuustyypit ovat ajoneuvojen väliset kylkikosketukset, peräänajot ja peruutusonnettomuudet.

Kampin onnettomuuksissa loukkaantui seitsemän henkilöä, joista kolme oli jalankulkijoita.

– Arvelin itse etukäteen, että Kampin alueen onnettomuustilastoissa olisi runsaasti jalankulkijaonnettomuuksia, koska kyseessä on joukkoliikennekeskus, mutta näin ei ole. Pääosin onnettomuudet ovat peltikolareita, toteaa Helsingin poliisi liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Valvontaa voi seurata Twitterissä osoitteessa www.twitter.com/helsinkipoliisi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.