Mainos

Taliban sanoi hylänneensä Yhdysvaltain neuvottelutarjouksen

Afganistanin Taliban-järjestö sanoi hallituksensa torjuneen Yhdysvaltojen esittämän neuvottelutarjouksen viimeviikkoisten ohjusiskujen takia, Pakistanissa sijaitseva afganistanilainen uutistoimisto AIP kertoi tänään.

AIP:n mukaan Taliban-järjestön johtoon kuuluva mullah Mohammad Omar sanoi haastattelussa eilen, että Yhdysvallat oli yrittänyt aloittaa neuvottelut sissiliikkeen kanssa, mutta liike oli kieltäytynyt:
-Sanoimme amerikkalaisille: 'Mistä enää voitaisiin neuvotella? Kaikki loppui ohjusiskuihin'.

Omar sanoi AIP:n mukaan, että Yhdysvaltojen olisi oltava valmis maksamaan korvauksia ja esittämään anteeksipyyntönsä ohjusiskuistaan Afganistaniin ja Sudaniin, mikäli se ei voi esittää todisteita terroristitoiminnasta näissä maissa.
-Yhdysvalloille ja sen tiedustelupalvelulle olisi suuri nöyryytys ja häpeä, jos Amerikka ei pystyisi todistamaan kansainvälisesti Osama bin Ladenin osallistuneen Yhdysvaltain Itä-Afrikan-lähetystöihin tehtyihin pommi-iskuihin ja Sudanin lääketehtaan valmistaneen kemiallisia aseita, Omar sanoi.

Yhdysvallat syyttää saudiarabialaisen bin Ladenin ryhmiä Kenian ja Tansanian pommi-iskuista. Bin Laden kuitenkin kiistää osallisuutensa niihin.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.