Taksikuskin erittäin raa´asti murhannut pääsee vapaaksi

Taksikuskin murhannut elinkautisvanki pääsee Helsingin hovioikeuden päätöksellä ehdonalaiseen vapauteen.

Tekohetkellä 26-vuotias mies ampui 14 kertaa taksinkuljettajaa päähän ja vartaloon Hollolassa lokakuussa 2001. Ampuja tuomittiin Helsingin hovioikeudessa vuonna 2003 murhasta elinkautiseen.

Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut miehen laskemista ehdonalaiseen vapauteen, koska miehellä oli järjestysrikkomuksia rangaistusta suorittaessaan. Hovioikeus päätti kuitenkin laskea miehen ehdonalaiseen vapauteen. Vapauttamispäivä on 1.9.2015. Sitä ennen hänet määrättiin valvottuun koevapauteen.

Juttua puitiin Helsingin käräjäoikeudessa kesällä 2002. Mies kertoi oikeudessa olleensa töiden jälkeen baarissa Helsingissä, ja tavanneensa siellä miehen, jolta osti amfetamiinia. Baarista mies oli mennyt kotiinsa, josta oli hakenut aseen ja ottanut lennosta tilataksin Lahteen.

– Nukuin varmaan suuren osan taksimatkasta. Havahduin keskellä metsää kun kuljettaja herätteli. Ihmettelin missä olen. Olin suutuspäissäni. Minun olisi pitänyt olla kotona nukkumassa. Halusin ehdottomasti ulos taksista. Jotain sanaharkkaa siinä oli, mies kertoi oikeudenkäynnissä.

Tuliko riitaa kyytimaksusta? syyttäjä kysyi.

– En tiedä. Halusin ulos taksista. Seuraava muistikuvani on, että olen ulkona autosta ja kuljettajalla on reikä päässä. Ase kuumotti kädessä, kun tajusin mitä on tullut tehtyä.

Tämän jälkeen mies ajoi taksin sekavassa tilassa pois paikalta. Lahdesta mies palasi bussilla takaisin Helsinkiin. Seuraavana päivänä hän meni normaalisti töihin.

Mies kertoi, että tapahtumat ja muistikuvat täydentyivät, kun hän luki taksisurmista lehdistä. Aseen hän oli hajottanut osiin ja heittänyt mereen.

– Tammikuussa kuulin uutisista, että poliisi ryhtyy keräämään surma-aseen tyyppisiä pistooleita. Siinä hätkähdin ja rengas tuntui kiristyvän, kun jäisin kohta kiinni. En voinut uskoa sitä mitä on tullut tehtyä.

Alkuvuodesta 2002 mies ajoi autolla Ruotsin kautta Saksaan, josta osti lennon Bangkokiin. Pian tämän jälkeen poliisi otti miehen kiinni. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja